Először jutott fel a Benevento a Serie A-ba

Először jutott fel a Benevento a Serie A-ba
Fennállása első élvonalbeli szezonjára készülhet a Benevento, amely csütörtökön feljutott az olasz labdarúgó Serie A-ba.

A kisváros csapata az első meccsen elért 0–0 után, az osztályozó hazai visszavágóján 1–0-ra legyőzte a Carpit, a sorsdöntő gólt George Puşcaş – a Milánói Internazionale kölcsönjátékosa – szerezte a 32. percben. A kezdőként szereplő fiatal román játékost a 72. percben Karamoko Cissé váltotta. A 21 éves, korosztályos válogatott Puşcaş nemcsak mostani találatával járult hozzá a feljutáshoz, a rájátszás négy meccsén háromszor volt eredményes, az idény 21 meccsén összesen 7 gólt szerzett. Puşcaş Vaduzba utazott, a válogatott ugyanis június 13-án Liechtensteinnel mérkőzik az Eb-selejtezők keretében.

A mindössze 12 ezer férőhelyes stadionnal rendelkező klub az elmúlt idény előtt még a másodosztályban sem szerepelt soha.

A másik két feljutó a Serie B első és második helyén végzett ferrarai SPAL 2013 és a Hellas Verona lett. A Benevento ötödikként zárt, majd a rájátszásban előbb a Speziánál, majd a Perugiánál, végül a Carpinál bizonyult jobbnak. Az élvonalból az Empoli, az AC Palermo és a Pescara esett ki.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

SERIE A: KÉT EGYENLÍTÉS UTÁN REMI VERONÁBAN

A Hellas Verona 2–2-es döntetlent játszott a vendég Bolognával az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának zárómérkőzésén, hétfőn. A találkozón a hazaiak kétszer szereztek vezetést, a vendégek mindkétszer egyenlítettek, másodszor a 82. percben. A Hellas Verona nyolc, a Bologna hat forduló óta nyeretlen a Serie A-ban, ebben az időszakban előbbi harmadszor, utóbbi negyedszer ért el döntetlent.

Sport