Előadásokkal ünnepli 72. születésnapját hétvégén a Puck Bábszínház

Előadásokkal ünnepli 72. születésnapját hétvégén a Puck Bábszínház
Több produkcióval is várja nézőit február 4. és 6. között a 72 éves Puck Bábszínház: amint az intézmény közleményében olvasható, a születésnapi hétvégén kicsitől nagyig mindenki találhat kedvére való előadást.

Pénteken, február 4-én a legkisebb korosztály számára a társulat a Móricz Zsigmond állatmeséi alapján készült előadást ajánlja: az interaktív, közös játékban a színészek és a gyerekek a fantáziát hívják segítségül az ismert, rövid történetek megelevenítésére. Az Állatmeséket kizárólag szervezett közönség számára játsszák, további időpontok Jakabfi Ágnes (0731837693) közönségszervezővel egyeztethetők. A produkciót összeállította és előadja Patka Ildikó, Pünkösti Laura és Urmánczi Jenő.

Pénteken a középiskolásokat is bábelőadásra várják a szervezők, este hattól ugyanis a Félúton című, kamaszoknak szóló előadás tekinthető meg. A 14 év fölötti korosztályt célzó produkció olyan kérdéseket vet fel, amelyekkel minden fiatal találkozhat életének ezen szakaszában. A két színész, Balogh Dorottya és Mostis Balázs saját tapasztalatai alapján építette fel a történeteket, amelyek a felnőttek számára is tanulságosak lehetnek.

Szombaton a megszokott időpontban, délelőtt 11 órától a magyar tagozat legújabb produkciója, A brémai muzsikusok látható. A Rumi László rendezte zenés előadásban a négy főszereplő már sikeres muzsikusként tekint vissza életútjára, és sorra mesélik el a közönségnek saját történetüket. Az előadás zenéjét Bakos Árpád szerezte, a bábokat és a díszletet Tóth Andrea tervezte, előadja Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Kötő Áron és Mostis Balázs. Ajánlott alsó korhatár 4 év.

Szombat este hattól a román tagozat Kenyérrel a zsebben (Buzunarul cu pâine) című, az emberségről szóló abszurd tragikomédiáját láthatja a 14 év fölötti korosztály. Az előadást Varga Ibolya rendezte, zenéjét Venczel Péter szerezte, előadja Dana Bonțidean és Adina Ungur. Vasárnap délelőtt 11 órától a román tagozat A nyughatatlan kalap (Pălăria buclucasă) című nonverbális produkcióval várja az érdeklődőket. A humoros hangvételű előadás – amelyet Rachel Warr rendezett az 5 éves korosztály számára – a szeretetről és a családról szól.

A rendezvénysorozat utolsó előadása, a Szentivánéji álom alapján Cristian Nedea által rendezett Puck kalandjai (Aventurile lui Puck), vasárnap este hattól látható. A történetben Puck (akiről a bábszínház a nevét is kapta) elkalauzolja a nézőket a tündérek és a halandók világába, mindezt úgy, hogy közben itt-ott összekuszálja a szálakat.

Az előadásokra a puckpuppettheatre.eventbrite.com címen foglalhatók helyek, a jegyek pedig a bábszínház pénztárában válthatók ki kezdés előtt. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a nézőtérre továbbra is korlátozott számú személy léphet be, a 12 év fölöttiek számára pedig szükséges a zöldigazolvány.

(Borítókép: Jelenet a magyar tagozat A brémai muzsikusok című előadásából. Fotó: Facebook/Puck Bábszínház)