Elindította kampányát az RMDSZ Kolozs megyei szervezete

Elindította kampányát az RMDSZ Kolozs megyei szervezete
A közösség érdekében be kell vállalni a kockázatot, és el kell menni szavazni, ha tényleg megszervezik Romániában december 6-án a parlamenti választásokat – hangzott el az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének lapzártánkkor véget érő online kampánynyitó rendezvényén, amelyen Csoma Botond, László Attila és Talpas Botond jelöltek mutatkoztak be.

Többek között elhangzott: nem lehet okozati összefüggést kimutatni a szeptemberi önkormányzati választások és a fertőzési ráta megugrása között. Mivel a levélszavazás módszertanát nem dolgozták ki, a parlamenti választásokon hagyományosan fogunk szavazni.

A szövetségnek a jelenlegi helyzetben nagy kihívás, hogyan szólítják meg a választókat, ezért online felületen és eszközökkel fognak kampányolnak, ám ennek hatékonyságára nincs garancia –fejtették

Úgy vélték, ha viszont sikerül jól mozgósítani a Kolozs megyei magyarságot, akkor szép eredmények születhetnek. Elhangzott: a fiatalok számára a négyévenkénti választás adja meg az esélyt, hogy változtassanak azon, ami nem tetszik.

A részletekre visszatérünk.Képünkön: Vargha-Mihály Márton moderátor, Csoma Botond, Talpas Botond és László Attila parlamenti jelöltek

Fotó: RMDSZ