Elhunyt Kádár István plébános

Elhunyt Kádár István plébános
Szombaton este Szászfenesen elhunyt Kádár István a kolozsvári Monostor lakónegyed plébánosa. A romkat.ro katolikus portál szerint a halál közvetlenül a búcsús szentmise után következett be.

Az idézett forrás szerint Kádár István c. esperes 1953. július 25-én született a Maros megyei Búzásbesenyőn. Pappá 1978. június 18-án szentelték Gyulafehérváron, első szolgálati helye segédlelkészként Kézdivásárhely volt (1978–1979), ahonnan Brassóba került káplánnak (1979–1984). Ezt követően első plébánosi helye Csicsókeresztúr volt (1984–85), ahonnan püspöke Kolozsvárra, a Monostor lakónegyedi plébániára helyezte, ahol haláláig szolgált.

“Nevéhez és személyes elköteleződéséhez, harcaihoz fűződik a kolozsmonostori apátsági templom visszaszerzése az 1990 utáni időszakban. Önként vállalta a tordatúri katolikusok lelkipásztori szolgálatát, ahol minden vasár- és ünnepnapon szentmisét celebrált. Építő ember volt, a szó közösségi értelmében is. Temetéséről, amelyre szülőfalujában kerül sor, a későbbiekben intézkednek” – írja a romkat.ro .

(Borítókép: Kádár István c. esperes Tordatúron 2015-ben)