Elhalasztották a vegyes oltási séma alkalmazását

Elhalasztották a vegyes  oltási séma alkalmazását
Elhalasztották a hatóságok az arra vonatkozó döntést, hogy vegyes sémát alkalmazzanak a koronavírus-fertőzés elleni oltásban.

Amint Valeriu Gheorghiţă, az országos oltáskampány vezetője mai sajtótájékoztatóján kifejtette, amíg további kutatási eredmények egyöntetűen meg nem erősítik a két különböző gyógyszergyár által kifejlesztett vakcina kombinálásának előnyeit, még várnak a döntéssel. A hatóságok azt vették ugyanis fontolóra, hogy a nagyobb fokú védettség elérése érdekében, azoknak a személyeknek, akik az AstraZeneca által kifejlesztett vakcinát kapták meg első dózisként, ismétlőoltásként egy mRNS-típusú, tehát Moderna vagy Pfizer-BioNTech vakcinát adjanak be. Az eljárás tehát továbbra is az, hogy ugyanazon gyógyszergyár hatóanyagával immunizálnak – emelte ki Gheorghiţă. A katonaorvos hozzátette még, hogy a következő időszakban több mint száz oltóközpont ideiglenesen szünetelteti tevékenységét, s ezek személyzetének egy része a vidéket járó, mobil oltócsapatokban segédkezik.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

“Jobb pályán” a mottója az idei Tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelyet július 23– 28. között tartanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják a mostani politikai körülmények között is azt az elvet, hogy jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni. Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja – állapította meg. Úgy látta, rég volt olyan nagy szükség a gondolkodásra, a politikai kérdések elemzésére, mint most.
Belpol