Elévültek Udrea bűnei

Elévültek Udrea bűnei
A bukaresti ítélőtábla kedden elrendelte az Elena Udrea elleni büntetőeljárás megszüntetését az úgynevezett Hidroelectrica-ügyben, arra hivatkozva, hogy a vádiratban szereplő bűncselekmények elévültek.

A volt minisztert ebben a perben befolyással üzérkedéssel és pénzmosással vádolták. Az ügyészek szerint Elena Udrea 5 millió dollár kenőpénzt kapott Bogdan Buzăianu üzletembertől, aki szerette volna meghosszabbítani a cége szerződését a Hidroelectrica állami vállalattal. A bukaresti ítélőtábla megszüntette a büntetőeljárást ebben az ügyben a hamis tanúzással vádolt Dan Andronic újságíró ellen is. A vádak ejtése ellenére a bíróság 3,4 millió euró elkobzását rendelte el Elena Udreától. Az ítélet nem jogerős.

Elena Udrea jelenleg a Bute-gála perében kiszabott, 6 éves szabadságvesztését tölit a târgşori női börtönben. A Hidroelectricával kapcsolatos büntetőper 2017 decemberében kezdődött. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) azzal vádolta Udreát, hogy 2011-ben összesen 5 millió dollárt fogadott el Bogdan Buzăianutól, és cserében megígérte, hogy befolyását latba vetve ráveszi a gazdasági minisztérium illetékeseit az állami vállalat és az üzletember tulajdonában lévő Energy Holding közötti szerződés meghosszabbítására. 

(Fotó: Elena Udrea Facebook-oldala)