Drónnal tartóztatták fel a Magyarországra tartó bevándorlókat

Az aradi határrendészek drónnal cserkésztek be Varsánd térségében pakisztáni és Srí Lanka-i bevándorlókat, akik a zöld határon próbáltak átjutni Magyarországra.

Az aradi határrendészet mai sajtóközleménye szerint az éjszaka folyamán öt személyt tartóztattak fel 200 méterre az országhatártól egy mezőn. A csoportra egy hőkamerával felszerelt drón segítségével figyeltek fel.

A külföldieket a határrendészet székhelyére kísérték. Azonosításukkor kiderült, hogy pakisztáni és Sri Lanka-i állampolgárok, akik törvényesen tartózkodnak Romániában.

Ugyanakkor a határrendészek Tornyánál, 50 méterre a határtól, feltartóztattak egy szerbiai rendszámú gépkocsit, amellyel a román állampolgárságú sofőr öt bevándorlót, Srí Lanka-i és bangladesi állampolgárokat szállított Magyarországra. 

Emellett a biharpüspöki határátkelő határrendészei három kongói állampolgárt találtak elrejtőzve egy Nagyváradról Stuttgartba tartó nyerges vontató rakterében, további öt egyiptomi állampolgárt pedig Bors térségében fogtak el, amint egy olasz rendszámú autóban megpróbáltak törvénytelenül kijutni az országból.

Az összesen 18 migráns ellen illegális határátlépési kísérlet gyanújával indult eljárás.

(A borítókép illusztráció)

Hozzászólások