Dragnea: bűncselekménynek minősül majd, ha a munkáltató nem fizeti be a hozzájárulásokat

Dragnea: bűncselekménynek minősül majd, ha a munkáltató nem fizeti be a hozzájárulásokat
Valamennyi hozzájárulást vissza kell tartaniuk a cégeknek, s amennyiben nem utalják azt át az államkasszába, ez bűncselekménynek minősül – jelentette be ma Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi történik abban az esetben, ha a munkáltató késlekedik a munkavállalóra kirótt járulék befizetésével, vagy elmulasztja azt, illetve kifizeti a bűntetőkamatot, és kit bírságolnak meg, a képviselőház elnöke így felelt: „Nagyon fontos témát érintettek, amiről eddig nem volt szó” – mondta.

„Valamennyi hozzájárulást visszatartanak a forrásnál. Amennyiben nem fizetik be, ez bűncselekménynek minősül. Ez azt jelenti, hogy garanciánk lesz arra, hogy az utolsó lejig befizetik ezeket a járulékokat” – fejtette ki a nagyobbik kormánypárt elnök.

Arra a kérdésre, hogy kire nézve minősül bűncselekménynek, Dragnea megjegyezte, hogy a munkáltatót vonják felelősségre, hiszen neki kell befizetnie az összegeket.

Kérdezték arról is, hogy milyen befizetési határidők lesznek, ám erre nem tudott választ adni, azt mondta, a kormány előrukkol majd a magyarázattal.

Amikor pedig arról faggatták, hogy ezek az előírások szerepelnek-e a pénteki kormányülés napirendjén szereplő rendeletbe, Dragnea közölte: „Benne lesznek a rendeletben vagy a parlamentben. Valószínűleg a rendeletben. Ők (a kormány – szerk. megj.) elfogadják ma, nem ismerem részleteiben a végső verziót, de az alapelvet megvitatta és elfogadta a koalíció”.