Denis Alibec az év román labdarúgója

Az Astra csatárának, Denis Alibecnek (a képen) ítélték oda a 2016-os év játékosa díjat a Román Labdarúgó Gála keretében.

Az év edzőjévé Marius Şumudicăt választották, aki az elmúlt idényben megnyerte a Gyurgyevói/Giurgiui Astrával a bajnokságot. Az aradi Ovidiu Alin Haţegan sorozatban másodszor kapta meg a legjobb játékvezetőnek járó elismerést.

A gála további díjazottjai: az év kapusa – Florin Niţă; az év hátvédje – Gabriel Tamaş; az év középpályása – Nicolae Stanciu; az év csatára – Denis Alibec; az év klubvezetője – Dănuț Coman; az év befektetője – Gigi Becali; az év felfedezettje – Răzvan Marin; az év legjobb külföldi játékosa – Filipe Teixeira, az év játékosügynöke – Anamaria Prodan Reghecampf, a leglátványosabb fejlődésen átment játékos – Azdren Llullaku, a leglátványosabb fejlődésen átment edző – Dan Alexa. Eddigi pályafutásáért díjazták továbbá Mircea Drideát, Ciprian Maricát és Daniel Pancut.

Az év csapata 2016-ban a Bajnokok Ligája nyertes Bukaresti MSC női kézilabda együttese lett. A sportfejlesztési díjat Victor Hănescu teniszező kapta.