Davis-kupa: Karácsonkőn Luxemburg ellen

Davis-kupa: Karácsonkőn Luxemburg ellen
Szombaton és vasárnap a Davis-kupa euro-afrikai zóna II. csoportja első fordulójának keretében Karácsonkőn/Piatra Neamţ-on a helyi sportcsarnokban Románia Luxemburgot fogadja.

A román keretben Marius Copil (94. a világranglistán), Horia Tecău (12. a páros rangsorban), Florin Mergea (71. a páros rangsorban), Nicolae Frunză (596.) és Bogdan Borza (797.) található, szövetségi kapitányként Gabriel Trifu debütál. Újdonság, hogy a sorozatot két napra sűrítették be az alacsonyabb Davis-kupa csoportokban.

Szombaton a két egyes mérkőzéssel kezdenek. Vasárnap a párosmeccsel folytatják, majd a maradék két egyest bonyolítják le. Az ITF újítása szerint a mérkőzéseket is felgyorsították, két nyert szettig játsszák.

Románia 1993 óta nem szerepelt az euro-afrikai zóna II. csoportjában, miután tavaly októberben elvesztette az osztályozó mérkőzést Izrael ellen.

A pénteki sorsolás értelmében szombaton délben Frunză kezd Ugo Nastasi ellen, majd ezt a meccset Copil Christophe Tholl elleni találkozója követi. Vasárnap 11 órakor a Mergea, Tecău kettős ellenfele a Nastasi, Tholl duó lesz, majd végül Copil Nastasival, Frunză pedig Thollal mérkőzik.

Ha valamelyik csapat 3–0-s behozhatatlan előnyre tesz szert, akkor csak az első egyes mérkőzést bonyolítják le. Hasonlóképpen, ha négy találkozó után már döntés születik, akkor az ötödik meccset már nem játsszák le.

LAPZÁRTAKOR: Davis-kupa, Világcsoport, nyolcaddöntő (Liége): Belgium–Magyarország 1–0 – állás az első mérkőzés után. Ruben Bemelmans–Fucsovics Márton 6:4, 4:6, 7:6 (5), 6:3.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport

MÉGSEM TÖRÖLTÉK, CSAK ELHALASZTOTTÁK AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJAT

Sport
Sport
Sport