Dăncilă kiértékelte a minisztereket. Ki távozik?

Dăncilă kiértékelte a minisztereket. Ki távozik?
Viorica Dăncilă kormányfő ma bejelentette, végzett a miniszterek kiértékelésével, az eredményeket pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülésén ismerteti majd. Neveket nem mondott, és arról sem kívánt beszélni, hogy hány tárcavezető távozik a kabinetjéből.

„Én nem engedem meg magamnak, hogy beavatkozzam az igazságügyi kérdésekbe. Jeleztem, hogy végeztem a kiértékeléssel, amely nem bizonyos személyekkel kapcsolatos. Aszerint értékeltem, hogy mennyire valósultak meg a kormányprogramba foglalt intézkedések. Ezt a kiértékelőt az országos végrehajtó bizottság ülésén ismertetem majd. Közösen döntünk arról, hogy erre mikor kerül sor. Nem mondhatok neveket. Én ismertetem a kiértékelőt, ám szavazni kell, és fogom látni, hogy politikai szempontból mekkora az országos végrehajtó bizottság támogatása. Nem tudom most azt mondani, hogy ennyi miniszter fog távozni, annyi meg marad” – fogalmazott a miniszterelnök.

Megjegyezte nem tűzték még ki az országos végrehajtó bizottság ülésének időpontját.

„Egyenként beszélünk majd minden minisztériumról. Nincs még meg az időpont. Ugyanakkor úgy vélem, hogy egy héten belül meg kell lennie” – tett hozzá.

Călin Popescu Tăriceanu, a kisebbik kormánypárt, Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke október 19-én Besztercén úgy nyilatkozott, beszélt Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnökkel a kormányátalakításról, ám az ALDE nem hív vissza tisztségéből egyetlen minisztert sem.