Dacian Cioloș: az igazságügyi miniszternek folytatnia kell tevékenységét

Dacian Cioloș: az igazságügyi miniszternek folytatnia kell tevékenységét
Dacian Cioloș kormányfő úgy értékeli, hogy Raluca Prună igazságügyi miniszternek folytatnia kell tevékenységét, de tudomásul vette a képviselőház által elfogadott egyszerű indítványt és a pártok hozzáállását „így kampány előtti időben”.

„Dacian Cioloș kormányfő tudomásul vette a parlament által elfogadott, Raluca Prună igazságügyi miniszter ellen irányuló egyszerű indítványt, mint ahogy a politikai pártok által így kampány előtti időben megfogalmazott állásfoglalásokat is. A miniszterelnök úgy ítéli meg, hogy a miniszter asszonyt nem azért hívták a parlament elé, amit tett vagy nem tett saját szakterületén, hanem azért, amit mondott. Ugyanakkor a kormányfő úgy véli, hogy a honatyák ezzel az indítvánnyal tisztázni akarták Prună asszony egyes kijelentéseit, amik a beruházásokkal kapcsolatosan, tágabb összefüggésben hangzottak el, és nem fogalmaztak meg alapvető ellenvetéseket az igazságügyi miniszter mandátuma vagy az általa felvállalt célkitűzések kapcsán” – nyilatkozta Liviu Iolu kormányszóvivő.

„Éppen ezért a miniszterelnök úgy értékeli, hogy a miniszter asszonynak folytatnia kell tevékenységét” – mondta Iolu.

Elfogadta kedden a képviselőház a Raluca Prună igazságügyi miniszter ellen irányuló egyszerű indítványt, 155-ön szavaztak igennel, miközben 60 képviselő – a nemzeti liberális pártiak (PNL) és a nemzeti kisebbségek képviselői – nem voksolt.