Csoma Botond az RMDSZ új szóvivője

Csoma Botond az RMDSZ új szóvivője
Csoma Botondot kérte fel szóvivőnek Kelemen Hunor szövetségi elnök, a Kolozs megyei képviselő, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője elfogadta a felkérést – tájékoztat az RMDSZ hírlevele.

Az elmúlt négy év tapasztalatai azt mutatják, hogy a szóvivői szerep gazdagította a kommunikációt a magyar közösséggel és a közösséget tájékoztató sajtóval. Az RMDSZ elnöke ezért tartotta fontosnak, hogy Hegedüs Csilla távozása után biztosítsa a folytonosságot, ezúttal még inkább fókuszálva a bukaresti központú román nyelvű sajtójelenlétre.

„Csoma Botond hiteles, nagy munkabírású, tapasztalt politikus. A Szövetség képviselőházi frakciójának vezetőjeként eddig is szószólónk volt Bukarestben a román tévékben és Erdélyben a magyar nyelvű médiában. Otthonosan mozog Bukarestben, ismeri a román újságírókat, ugyanakkor régóta aktív kapcsolatban áll az erdélyi magyar sajtóval is. Botondtól azt kérem, hogy segítse elő és jobbítsa a gyors és hatékony kommunikációt, és ne hátráljon meg a kérdések elől” – hangsúlyozta Kelemen Hunor a felkérést követően

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A június 9-i választásokon való részvétel fontosságát hangsúlyozták csütörtökön, Kolozsváron az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozs megyei szervezeteinek elnökei. Csoma Botond, Fancsali Ernő és dr. Schwartz Róbert egybehangzóan rámutattak arra, hogy a pártok között választási versenynek akkor van helye, amikor az nem veszélyezteti a közösségi érdeket. Az európai parlamenti választásokat illetően azonban a politikai erők együttműködnek, így a magyar összefogás listájára kérik a közösség tagjainak szavazatát. Továbbá az önkormányzati választásokon, azokon a helyeken, ahol minden egyes magyar szavazat számít a magyar jelöltek választási sikere szempontjából, nem lépnek választási versenybe az erdélyi magyar pártok.
Belpol