Csökkentett nyitvatartás az üzletekben

Csökkentett nyitvatartás az üzletekben
Az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott hatósági intézkedések nyomán Kolozsváron számos kisbolt ideiglenesen bezárt nem csak a bevásárlóközpontokban – amelyekben jelenleg csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és kisállat-boltok tartanak nyitva –, hanem a belvárosban is: a kijárási tilalom miatt értelmetlen nyitva tartaniuk. Ugyanakkor a nagy élelmiszerláncok üzletei is sok esetben karcsúsított órarenddel működnek.

Felfüggesztette tevékenységét például a Leroy Merlin és a Jysk – de online továbbra is lehet rendelni tőlük. A My Auchan üzletek 8–21óra között tartanak nyitva, a Petrom benzinkutaknál működő kisebb boltok viszont nonstop. A Iulius Mall bevásárlóközpontban lévő Auchan  hipermarket 8–21 óra között kereshető fel. A Cora 8 és 20.30 óra között várja a vásárlókat, a Vivo mallban lévő Carrefour pedig 12–20 óra között van nyitva. A Profi üzletlánc is bejelentette, hogy országszerte reggel 8 és este 8 között tartanak nyitva a boltjai, s ez a megszorítás érvényes az eddig nonstop üzemelő boltjaira is. A tájékoztatás hozzáteszi: a 60 év feletti személyek, valamint az orvosok és a belügyminisztérium dolgozói – munkahelyi igazolvány felmutatásával – elsőbbséget élveznek a pénztáraknál.

A Román Posta szintén csökkentette nyitvatartását, így azok a fiókok, ahol az alkalmazottak két váltásban dolgoztak, ezentúl reggel 8 helyett csak 10-kor (délután 6-ig) nyitnak.

A kijárási tilalom miatt elképzelhető, hogy akár további órarend-változások is történnek, így aki vásárolni indul és van rá lehetősége, nem árt, ha előtte interneten tájékozódik a kiszemelt üzlet nyitvatartásáról.