Csődeljárást rendeltek el az Euroins ellen

Csődeljárást rendeltek  el az Euroins ellen
A bukaresti törvényszék pénteken elrendelte a csődeljárás megindítását az Euroins Románia biztosítótársaság ellen, megállapítva, hogy megalapozott volt a Pénzügyi Felügyelet (ASF) erre irányuló kérelme, írta az Agerpres hírügynökség.

Az ASF közleményben arról tájékoztatott, hogy a biztosítótársaság kötvényei további 90 napig, azaz szeptember 8-ig, a garanciakötvényei pedig további 150 napig, november 7-ig érvényesek. A határidők lejárta után az Euroins Románia ügyfeleinek új biztosítást kell kötniük.

Emlékeztetett arra, hogy a társaság kötvényei által fedezett károkat elszenvedett személyeknek és a biztosítási díj részleges visszatérítését kérő ügyfeleknek egyaránt a biztosítási garanciaalaphoz (FGA) kell fordulniuk. Az FGA az iktatásuk sorrendjében elemzi a visszatérítési kéréseket.

Az ASF március 17-én vonta vissza az Euroins Románia működési engedélyét. A hatóság megállapította a biztosítótársaság fizetésképtelenségét, és közölte, hogy csődeljárást kezdeményez ellene. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Európai Unió (EU) országaiban élő csaknem 20 millió gyermek volt kitéve tavaly a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának; az uniós tagországok közül Romániában volt a legmagasabb az arányuk – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
Gazdaság