Csendes forduló a labdarúgó IV. ligában

Csendes forduló a labdarúgó IV. ligában
Kolozs megye labdarúgó IV. ligájában a hétvégén nem voltak különösebb események, mármint nagyarányú (tízen felüli) eredmények vagy félbeszakadt találkozók.

ERKEDI CSABA

Lassan már a nyári szünetre gondolnak a csapatok, miközben a Tordai Üveg Aranyos készülhet a III. ligába jutásért kiírt selejtezőre. A tordaiak a hétvégén a 22. győzelmüket könyvelték el, és páholyban vannak, hiszen tíz pont előnyük van az utánuk következő szászfenesi gárdával szemben. A 25. fordulóban az Üveg Aranyos 5–1 arányban nyert régi riválisa, a szomszéd Aranyosgyéresi MSC (valamikor mindkét csapat a másodosztályban szerepelt) ellen, miközben a második helyezett Szászfenesi SK május 23-ra halasztotta a Szamosújvárnémeti Sas elleni hazai összecsapását. A táblázat jelenlegi „bronzérmese”, a szamosújvári Atletic Olimpia biztosan nyert 6–1-re a sereghajtó Erdőfeleki Jövő otthonában. Fölényesen győzött idegenben a Tordaszentmihályi Aranyos is, amely 5–0 arányba bizonyult jobbnak a többnyire ifikkel pályára lépő Dési CFR-rel szemben. Az Apahidai Sporting (egyre jobban játszik ez az együttes, ezt az utóbbi eredmények is mutatják) is büszkén hagyhatta el a déscichegyi játékteret, ugyanis 3–1 arányban nyert a helyi SK csapata ellen. Igaz, a hazaiak a második félidőben tíz emberrel játszottak, Banias középpályást két sárga lap miatt kiállította a játékvezető. Sőt, a harmadik gól előtt a kapus is piros lapot kapott, s a büntetőt értékesítették az apahidaiak.  

A forduló további eredményei: • Szamosújvári Armenopolis–Gyalui Szamos 2–5 • Alsódetrehemi Egyesülés–Nagyiklódi Egyesülés 3–1. A Kolozsvári U FC II. játék nélkül nyert 3–0-ra, ellenfele a Mihai Georgescu Jövő ugyanis visszalépett a bajnokságból.

A táblázaton továbbra is az Üveg Aranyos vezet 69 ponttal. Második a Szászfenesi SK (egy meccsel kevesebből elért) 59 ponttal, míg a harmadik helyet az Atletic Olimpia foglalja el 54 ponttal.