Családi Folkmajális a kolozsvári falumúzeumban

Családi Folkmajálist szerveznek a kolozsvári táncházas civil szervezetek Kolozsváron május 25-én, amellyel a több évtizeddel ezelőtti Hója erdőbeli majálisok hagyományát szeretnék újjáéleszteni, azt a hangulatot, közösségformáló jelleget újra felidézni.

Az Erdélyi Néprajzi Múzeum szabadtéri részlegén lesz népzene, néptánc, hagyományos népi mesterség bemutató, kézművesség gyerekeknek és felnőtteknek, a vásárban jó falatok és sok jó arc, akikkel mulatni, táncolni vagy csak egyszerűen találkozni lehet.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, az Ördögtérgye Néptáncegyüttes, a Bogáncs-Zurboló Egyesület, a Kallós Zoltán Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a Heltai FolkCenter közös szervezésében megvalósuló rendezvényen egész napos programkínálattal készülnek. 10 – 17 óra között kézműves foglalkozásokkal és mesterségbemutatókkal, szabadtéri nagy fajátékokkal, Bejön a vidék és kézműves vásárral, fotós és viseletes udvarral, 11 órakor Zendítő zenés gyermekfoglalkozással és Heltai gyermektáncházzal és zenei udvarral, 12 – 17 óra között a Kolozs megyei magyar néptáncegyüttesek találkozójával várják az érdeklődőket. 13 órakor lesz bábszínház, 15 órakor mesemondás, 16 órakor ölbeli játékok, 17 órakor pedig tombolahúzás. 17.30 órakor a Tükrös Zenekar ad népzenei koncertet, majd 19 órakor örömtánc zárja a szabadtéri programot. 21 órakor hajnalig tartó táncház kezdődik Heltai FolkCenterben. 

A teljes programon a részvétel ingyenes, viszont a helyszínre való belépéskor szükséges múzeumi belépőt váltani.