Csak egy szettre volt képes Bukarestben a Dési Egyesülés

Csak egy szettre volt képes Bukarestben a Dési Egyesülés
A fővárosban sem sikerült többet, mint egy szettet elérni a Dési Egyesülés röplabdázóinak a férfi A1-osztály kilencedik fordulójának hétvégi találkozóján – Bukaresti MSC–Dési Egyesülés 3:1 (–20, 21, 23, 22).

(erkedi, póka)Jól indult a találkozó a Szamos partiaknak, ugyanis Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai kitűnő játékkal megnyerték az első játszmát. Amint az már általánossá vált az idei ősz folyamán (lásd a zilahi bajnoki meccset is), a folytatásban már nem mennek úgy a dolgok, ahogyan azt a szakvezetők, szurkolók elvárják kedvenceiktől. Hiába volt szoros a következő három szett, mindhármat a hazaiak nyerték. Különösen a harmadikban álltak közel a vendégek egy újabb játszma megnyeréséhez, de végül is nem sikerült nekik, döntő pillanatokban elvesztették fejüket. A csata közel két órát, 118 percet tartott. Azért a vereség ellenére dicséretes, hogy az Egyesülés végig tartotta az iramot az idei bajnokságban sokat javult (hogy az anyagi helyzetükről ne is szóljunk) MSC-vel, akiknél Bontea, Boretto és Bunţev voltak a legjobbak. A Bukarest szélénél (Dobroeşti-i Egyesülés terem) lebonyolított összecsapáson, ha kicsit is higgadtabban és figyelmesebben szerepelnek a désiek, még akár nyerni is tudtak volna.  Reméljük, legközelebb többet mutatnak fel a Kolozs megyei alakulat röplabdázói, akik biztató kezdet után alábbhagytak, egymás után öt mérkőzést vesztettek, amelyből kettőt hazai pályán.

Kolozs megye másik együttese papírforma szerinti vereséget szenvedett Ploieşti-i Tricorol LMV otthonában, a 71 perces találkozó 3:0 (13, 12, 21) végződött Răzvan Parpală és Lőtei Rómeó Attila együttesének számára.

A többi eredmény: • Bukaresti Dinamó–Nagybányai Ştiinţa Explorări 3:1 • Krajovai U MSC–Temesvári ESK 3:0 • Galaci Arcada–Bukaresti Steaua 0:3 • Nagybányai ISK 2–Zilahi MRK 0:3. A 12 csapatos bajnokság állása: 1. Steaua 24 pont, 2. Ploieşti 23, 3. Arcada 21, 4. Zilah 20, …, 8. DÉS 10, …, 10. KOLOZSVÁR 7.

Kilencvennyolc percet küzdött, de csak egy játszmát tudott nyerni a Kolozsvári U NTT Data női csapata a Bukaresti Dinamó otthonában, 3:1 (11, –19, 16, 16) volt a végeredmény. Ciprian Dărnescu csapata a hatodik fordulóban sem tudott győzni, sereghajtóként zárja a mezőnyt.

További eredmények: • Jászvásári/Iaşi-i Penicilina–Lugosi MSC 0:3 • Bukaresti MSC–Temesvári Agroland 3:0 • Târgoviştei MSC–Bákói Ştiinţa 0:3 • Marosvásárhelyi Medicina ESK–Balázsfalvi Volei Alba 0:3. A sorrend: 1. Buk. MSC 16, 2. Balázsfalva 15 (16:4), 3. Bákó 15 (15:5), …, 10. KOLOZSVÁR 0.