Ciucă vasárnapra a kormánypalotába hívta egyeztetésre a szakszervezeteket

Ciucă vasárnapra a kormánypalotába hívta egyeztetésre a szakszervezeteket
Nicolae Ciucă kormányfő, a liberális párt elnöke szombaton bejelentette, hogy vasárnapra tárgyalni hívta a szakszervezeteket a kormánypalotába, és emlékeztetett, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kezdettől fogva kijelentette, hogy a koalíció fő gondja a polgárok problémáinak megoldása kell, hogy legyen.

A kormányfőcserével kapcsolatban a PNL már világosan jelezte, hogy a politikum érdeklődési köre és prioritása itt nagyon eltávolodhat attól, amit a lakosság jelenleg prioritásként él meg, emiatt is kérte a párt a PSD-vel kötött egyezmény szigorú betartását, és a tisztségek elosztása körüli vita elkerülését – szögezi le Nicolae Ciucă a PNL szombati közleményében.

A kormányfő szerint az oktatási szakszervezetek követeléseire a megoldás az egységes bértörvényben rejlik.

„Következésképpen a PNL megismétli, hogy a munkaügyi minisztérium a koalíció teljes támogatását élvezi az egységes bértörvény és a különnyugdíjak reformjának a lehető legrövidebb időn belüli megvalósítása érdekében. A PNL azt szeretné, hogy a tanárok követelései és a különnyugdíjak problémája egyaránt sürgősen megoldódna” – állítja Ciucă. Nyomatékosítja továbbá, hogy a kormánycserének gyorsan és zökkenőmentesen kell megvalósulnia a stabilitás és az egyensúly fenntartása érdekében.

A kormányfő bejelentette, hogy vasárnap 12 órára hívta meg tárgyalni a kormánypalotába a szakszervezetek képviselőit.