Cioloş: közigazgatás mélyreható reformjára van szükség

Cioloş: közigazgatás mélyreható reformjára van szükség
Dacian Cioloş miniszterelnök a Románia 100 programmal azt üzeni, hogy a közigazgatás mélyreható reformjára van szükség, és egy hozzáértő, feddhetetlen közigazgatási testületre van szükség, a polgárok iránti tiszteletet pedig bele kell kódolni a közigazgatás DNS-ébe.

A kormányfő által ismertetett tíz alapelv a követező: korrupcióellenes küzdelem, felelős politikum, bürokráciamentesítés, egészséges gazdasági növekedés és munkahelyteremtés, a szegénység elleni küzdelem, versenyképes gazdaság, oktatás, egészségügy, Románia pozíciójának megerősítése az EU-ban és a NATO-ban, a diaszpórában élő románok támogatása, beleértve bátorításukat a hazatérésre.

„A jelenlegi kormány rövid mandátuma bebizonyította a változás korlátait a sötét, reformra szoruló és erősen átpolitizált közigazgatási apparátus mellett. Szövetséget kötöttünk a polgárokkal, hogy egyszerűsítsük kapcsolatukat az állam intézményeivel. Száz év után a románok erős, megreformált, versenyképes, professzionális, nyitott, az emberekért cselekvő közigazgatással bíró államot érdemelnek. A közigazgatás mélyreható reformjára és egy hozzáértő, feddhetetlen közigazgatási testületre van szükség. A polgárok iránti tiszteletet pedig bele kell kódolni a közigazgatás DNS-ébe. A közigazgatás csak így kelthet bizalmat és tiszteletet” – áll a kormányfő által a Facebook közösségi portálon bemutatott Románia 100 programban.