Ciolacu: sportolásra kell ösztönözni a gyermekeket

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerdán felkérte Ligia Deca oktatási minisztert, hogy a hónap végéig vizsgálja felül a sportolói pályafutásuk elején álló diákok érdemösztöndíjának csökkentésére vonatkozó intézkedést – közölte az Agerpres hírügynökség.

Ciolacu a kormányülésen leszögezte, nem tud egyetérteni ezzel a szeptembertől hatályos intézkedéssel, mivel Románia egyik fontos célja éppen az, hogy sportolásra ösztönözze a gyermekeket – mutatott rá. 

„Azt szeretnénk, hogy a sportolással elvonjuk a figyelmüket más veszélyes kísértésektől, hozzá akarjuk segíteni őket egy egészséges életmódhoz. Ezt azonban nem tudjuk megtenni, ha a sportoló diákok még azt a kevés állami támogatást is elveszítik” – mondta Ciolacu, és felkérte az oktatási minisztert, hogy augusztus végéig vizsgálja felül az intézkedést. 

A kormányfő ugyanakkor ismét gratulált a párizsi olimpiai játékokon részt vett romániai sportolóknak. Mint hangsúlyozta, az érmet szerzett sportolóknak nyújtott, összesen több millió euróra rúgó pénzdíj szerinte a Románia által az elmúlt években a leghatékonyabban elköltött összegnek tekinthető.