CFR 1907: távozók és érkezők

Három játékos távozását, kettő érkezését jelentették be a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat honlapján és közösségi oldalain.

Nem újították meg a szerződését a 28 éves horvát jobbhátvédnak, Petar Mamicsnak, a védő egyébként is csak három mérkőzésen kapott játéklehetőséget.

Elköszöntek a csatárként és középpályásként is bevethető 32 esztendős olasz Filippo Falcótól is, ő nem lépett pályára a vasutasok egyik mérkőzésén sem.

A 33 éves marokkói–belga szélső, Omar El Kaddouri sem győzte meg a CFR 1907 vezetőit, a játékos 9 mérkőzést játszott a bordómezeseknél és egyszer volt eredményes.

Beigazolódott a 31 éves koszovói Armend Thaqi érkezése (a játékos már korábban kiírta a közösségi oldalára), a jobbhátvéd eddig csak hazájában játszott: FC Pristina, Gjilani és FC Ballkani – utóbbi együttes volt a vasutasok ellenfele a Konferencia Ligában, ott figyeltek fel rá. Az FC Ballkaninál 172-szer lépett pályára (33-szor a nemzetközi kupákban) 15-ször talált be és 36 (!) alkalommal segítette gólpasszal társait. Thaqi kétszeres U21-es válogatott, de a felnőtt nemzeti csapatban is szerepelt ötször.

Leigazolták a portugál Simão Rochát is, a 23 éves szélső hátvédre a román–portugál csapatkapitány Mário Camora utódjaként tekintenek. Csak hazájában játszott eddig (Amarante, Real SC, União Torreense – utóbbi gárdánál 34-szer lépett pályára és négy gólt is lőtt), most a Paços de Ferreirától érkezett, ahol 24 meccset játszott az elmúlt idényben.

Mint ismeretes korábban, még a télen megegyeztek a 26 éves libériai válogatott Mohammed Kamarával. A balszélen bevethető játékos legutóbbi az izraeli Hapoel Haifa játékosa volt (30 mérkőzést játszott, hat gólt lőtt és négy gólpasszt adott). Pályafutása során még megfordult az amerikai Atlanta Silverbacksnél és LA Galaxynél, a német SC Paderbornnál, a török Menemenspornál és Hatayspornál, továbbá a kazah FC Asztananál.