CFR 1907: középpályások érkezhetnek

CFR 1907: középpályások érkezhetnek
Sajtóhírek szerint a Kolozsvári CFR 1907 kölcsönbe kapja a 28 éves olasz középpályás Marco Fossatit a Serie B-ben játszó Monzától.

Fossati támadó és védekező feladatokat egyaránt el tudni látni, ebben az idényben 10-szer lépett pályára a másodosztályú együttesben és egy gólpasszt jegyzett. A milánói akadémiákon (AC Milan és Internazionale) nevelkedett játékos 17 mérkőzést játszott a Serie A-ban is, a 2017–2018-as idényben, amikor a Hellas Verona játékosa volt, és 173 meccse van a második ligában. A már említett csapatokon kívül karrierje során megfordult az Ascoliban, a Bariban, a Perugiában és a Cagliariban.

A másik esetleges érkező a kazah FK Asztana játékosa a 30 esztendős izlandi Runar Mar Sigurjonsson, aki Románia ellen is pályára lépett az Európa-bajnoki pótselejtezőn, és a CFR 1907 ellen is jól teljesített a Bajnokok Ligája-selejtező párharcon. A 178 cm  magas focista szintén bevethető minden fronton a középpályán. Támadóként az izlandi válogatottban 29 mérkőzést játszott és egy gólt is lőtt. A játékos karrierje során még megfordult hazájában a Valur Reykjavíknál, a holland REC Zwollénál, a svájci Grasshopers Zürichnél és FC St. Gallennél. Két éve szabadon igazolhatóként érkezett az Asztanához a Grasshoperstől, szerződése elméletileg idén jár le a kazahokkal.

Ugyancsak a vasutasokhoz kapcsolódó hír, hogy a hat hónapja távozott litván Giedrius Arlauskis akár visszatérhet Kolozsvárra, mivel a szaúd-arábiai Al Shababtól távoznia kell. Az arabok ugyanis leszerződtették a nigériai Odion Ighalót, s ezzel idegenlégiósainak száma nyolcra nőtt, ami az ottani szabályok szerint nem megengedett – s a választás Arlauskisra esett, őtőle válnának meg. Szabadon igazolhatóként, könnyen lehet, hogy visszatérhet a kolozsvári bajnokcsapathoz. A litván hálóőr öt bajnoki címmel büszkélkedhet Romániában, hármat szerzett sorozatban a CFR-rel, előtte pedig az Urziceni-i Unirerával és az FCSB-vel.