CFR 1907: kisiklás Sivasban, veszélyben a továbbjutás

CFR 1907: kisiklás Sivasban, veszélyben a továbbjutás
A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata súlyos vereséget szenvedett a törökországi Sivasban, a 3–0 (1–0) arányban elvesztett találkozóval veszélybe került a vasutasok továbbjutása a Konferencia Liga G-csoportjából.

Az 5. forduló keretében lejátszott mérkőzést a mali Mustapha Yatabaré (22. és 73. perc) találatai és a curaçaói Rangelo Janga (64. perc) öngólja döntötte el a Riza Calimbay edzette Sivasspor javára, amely a kolozsvári összecsapást is 1–0-ra nyerte. A csütörtöki találkozót a norvég Rohit Saggi vezette.

A Yeni 4 Eylul Stadionban az első helyzetet a vendégek hagyták ki a 3. percben, Janga jobb oldal beadásáról lemaradt a brazil Roger Rodrigues. Az 5. percben viszont már az izraeli Diaa Sabia került helyzetbe, lövése után az olasz Simone Scuffet megfogta a labdát a kapufa tövénél. A 16. perc újra kettejükről szólt: Sabia 18 méteres szabadrúgását kitornázta a kapus, a labda a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. Utána viszont már az hazaiak afrikai csatára sziporkázott: a 20. percben még megfogta a lövését Scuffet, két percre rá viszont Hakan Arslan csapatkapitány beadásánál öt méterről lőhetett Yatabaré (lesgyanús helyzetben), s megszerezte a vezetést (1–0). Janga két lövése nem ért célt, előbb a 27. percben Ali Sasal Vural védett, majd a 36. percben fölé trafálta a portugál–román Mário Camora beadását.

Térfélcsere után Roger (53. perc) és Ovidiu Manea (55. perc) vérszegény helyzetei maradtak ki. A 64. percben az elefántcsontparti Max-Alain Gradel közvetett szabadrúgást lőtt rá éles szögből, a labda pedig Jangáról a hálóba pattant (2–0). A vasutasoktól a 69. percben Cirpian Deac lövése ment jóval a kapu fölé. Két percre rá Gradel emelése nem tudta meglepni Scuffet kapust, aki viszont a következő támadásánál kivédte ugyan Sabia lövését, de a kipattanó labdát Yatabaré kotorta a hálóba (3–0). A végén még Sabia növelhette volna a Török Kupa-győztes előnyét, de Camora bravúrosan hárított.

Dan Petrescu csapata: Simone Scuffet – Cristian Manea, Denis Kolinger (46. perc Andrei Burcă), Yuri Matias (85. perc Mihai Bordeianu), Mário Camora, Ciprian Deac (70. perc Claudiu Petrila), Bismark „Nana” Adjei-Boateng (78. perc Ovidiu Hoban), Karlo Muhar, Roger Rodrigues, Lovro Cvek (70. perc Christopher Braun), Raneglo Janga; fel nem használt cserék: Cristian Bălgrădean, Rareş Gal – Jean-Claude Billong, Karlo Brucsics, Sergiu Buş, Vito Hammershöy-MIstrati, Cephas Malele.

A CFR 1907 számára elúszott az egyenes ági továbbjutás a csoportból (az a Sivassporé lett), a második, további selejtezőt érő helyért a 6., utolsó fordulóban legalább ugyanazt az eredményt kell érnie, mint a most Koszovóban győztes Slavia Prága.

A csehek 1–0-ra nyertek az FK Ballkani otthonában, a gólt Ondrej Lingr szerezte a 75. percben.

Jövő csütörtökön Slavia–Sivasspor és CFR–Ballkani (19.45-kor a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban) zárult a G-csoport küzdelemsorozata. A vasutasokra előbb vasárnap bajnoki mérkőzés vár, vasárnap 21 órakor a Rapid vendégei lesznek Bukarestben.

Eredmények, Konferencia Liga, csoportkör, G-csoport, 5. forduló: • Sivasspor (török)–Kolozsvári CFR 1907 3–0 (gól: Mustapha Yatabaré 2 – 22. és 73., továbbá Rangelo Janga – 64. perc, öngól) • FK Ballkani (koszovói)–Slavia Prága (cseh) 0–1 (Lingr – 75. perc). A táblázaton:

1. Sivasspor         5        3        1        1        7–3    10

2. Kv. CFR 5        2        1        2        4–5    7

3. Slavia     5        2        1        2        5–6    7

4. Ballkani  5        1        1        3        8–10  4

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, a CFR kétszer legyőzte a Slaviát.