CFR 1907: gól nélkül Medgyesen

CFR 1907: gól nélkül Medgyesen
A román labdarúgó I. liga 24. fordulójának szombati játéknapján a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó csapata a Gázmetán otthonában, Medgyesen vendégszerepelt, a felek gól nélküli döntetlenre végeztek.

Az első helyzet a francia–algériai Billel-Abdel Omrani nevéhez fűződött, a CFR csatára a 20. percben csak Răzvan Pleşcával találta magát szembe a 16-oson belül, de a kapus bravúrral hárítani tudott. Következett a mérkőzés legvitatottabb jelenete, a következő támadásnál a 37 esztendős kapus szabálytalankodott Omranival szemben, de a fővárosi Andrei Florin Chivulete nem ítélt büntetőt.

A vasutasok hálóőre ezúttal a frissen leigazolt lengyel Grzegorz Sandomierski volt, a francia Nasser Chamed tette először próbára a 27. percben. Szünet előtt Omrani újabb lehetőséget hagyott ki: a 44. percben Ciprian Deac beadását fejelte kapura, de Pleşca kitornázta a kapufa alá tartó labdát. Ugyanabban a percben Mário Rondón is kihagyott egy gólszerzési lehetőséget.

A CFR 1907 a második félidőben is uralta a mérkőzést, azonban a fagyos időben nagy gólhelyzet már egyik kapunál sem alakult ki. Hosszú kihagyás után a hajrában csereként pályára lépett George Ţucudean, aki beállása után négy perccel hagyott ki egy lehetőséget. Ősszel a CFR 3–0-ra nyert Kolozsvárt. Dan Petrescu együttese sorozatban elért három siker után végzett döntetlenre, gólt most sem kapott.

A következő menetben a vasutasok pénteken 20 órakor a Konstancai Viitorult fogadják a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban, Bálint-nap lévén a szervezők meglepetéssel várják a mérkőzésre kilátogató szerelmespárokat.

Dan Petrescu együttese: Grzegorz Sandomierski – Andrei Burcă, Paulo Vinícius, Kevin Boli, Mario Camora – Cătălin Itu (31. perc Mário Rondón), Damjan Djokovics, Mihai Bordeianu – Ciprian Deac, Billel-Abdel Omrani (81. perc George Ţucudean), Valentin Costache (67. perc Claudiu Petrilă).

varosnapokHirdetés

Végeredmény: • Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR 1907 0–0.

További eredmények: • Gyurgyevói Giurgiui Astra–Târgoviştei Chindia 1–2 (gól: Mihai Răduţ – 92. perc, illetve Cristian Neguţ – 80. és Franck Alex Neeb Noma Blaise Yameogo – 83. perc) • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika 1–0 (Pavol Safranko – 84. perc) • Voluntari-i FC–Bukaresti Dinamó 2–1 (Ştefan Cătălin Ţâră – 76. és Alexandru Tudorie – 80. perc, illetve Deian Sorescu – 38. perc; kiállítva: Lukas Skovajsa – 72. perc, Dinamó). Vasárnap este játszották a Konstancai Viitorul–Krajovai Universitatea FC mérkőzést, hétfőre maradt két találkozó: • Botoşani-i FC–Nagyszebeni AFC Hermannstadt (17.30-kor) • FCSB–Clinceni-i Academica (20 órakor, élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó). Az állás: 1. KV. CFR 1907 48 PONT/24 MÉRKŐZÉS, 2. FCSB 41/23, 3. Krajova 40/23 (34–23), 4. Astra 40/24 (34–25), 5. Viitorul 38/23, 6. Gázmetán 37/24.