CFR 1907: búcsú a focikupától

CFR 1907: búcsú a focikupától
A Kolozsvári CFR 1907 csapata az idény harmadik mérkőzésén sem tudta legyűrni a Botoşani-i FC-t (a bajnokságban 1–1 és 0–0 volt a végeredmény), a labdarúgó Román Kupa csütörtöki meccsén 90 perc alatt 1–1 volt a végeredmény, a kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott döntést, végül a vasutasok a 11-es párbajban alulmaradtak.

A CFR 1907 ígéretesen kezdett a botoşani-i városi stadionban, a 24. percben Thierry Moutinho beadásából Abdel Slem Billel Omrani fejelt gólt, de a galaci Adrian Viorel Cojocaru játékvezető les címén nem adta meg a találatot. A félidő hajrájában a francia-algériai csatár mégiscsak betalált, ezúttal Marius Coman volt a feladó, s Omrani legyőzte zsombolyai (Temes megye) születésű Pap Eduárdot (44. perc: 0–1).

A második játékrészben azonban egyenlítettek a moldovaiak, a 69. percben Alexandru Târnovan beadását Jonathan Ezequiel Rodríguez fejjel továbbította a horvát Tomislav Duka hálójába. Az eredmény 1–1 maradt a 90. percig is, majd a ráadásban sem esett több gól.

Következett a büntetőpárbaj, amelynek során Andrei Mureşan és Omrani értékesítette a 11-est, Dan Nistor és Adrian Păun lövését viszont hárította Pap, Ciprian Deac pedig a kapufát találta el. A házigazdáktól Târnovan, Olimpiu Moruţan és Rodríguez volt eredményes, Mihai Bordeianu próbálkozását védte Duka, de így is 3–2-re nyerte a 11-es párbajt a Botoşani-i FC.

A két csapat összeállítása:

BOTOŞANI: Pap – Dumitraş, Miron, Fl. Plămadă (46. perc Andrei Burcă), Serediuc – Mihai Roman (68. perc D. Popa), Rodríguez, Bordeianu, Oaidă (88. Perc târşă) – Târnovan, Kuku (112. perc Moruţan); vezetőedző: Costel Enache.CFR 1907: Duka – Ionuţ Peteleu, Srdjan Luchin, Andrei Mureşan, Al. Vlad – Rus, Cúlio (106. perc Nistor) – Deac, Coman, Moutinho (46. perc Păun) – Omrani; vezetőedző: Dan Petrescu.Végeredmény: • Botoşani-i FC–Kolozsvári CFR 1907 4–3 – a rendes játékidőben 1–1 (gól: Rodríguez – 69. perc, illetve Omrani – 44. perc); a 11-eseket értékesítette: Târnovan, Moruţan és Rodríguez, illetve Mureşan és Omrani; kihagyta: Bordeianu, illetve Nistor, Păun és Deac.

Eddig nem közölt eredmény: • Bákói Aerostar (III. liga)–Bukaresti Dinamó Bucureşti 0–1 (gól: Adam Nemec – 85. perc).

A tizenhatoddöntők során továbbjutott tíz I. ligás együttes (Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC, Krajovai Universitatea SK, Medgyesi Gázmetán, Bukaresti Juventus, Konstancai Viitorul, Gyurgyevói/Giurgiu Astra, Temesvári ACS Poli, FCSB, Botoşani és Dinamó), négy a másodosztályból (Mioveni-i SK, Nagyszebeni Hermannstadt AFC, Afumaţi-i SK és Târgoviştei Chindia), kettő pedig a harmadosztályból (Kolozsvári U FC és Szloboziai Unirea) folytathatja.