Caolin 7.: Nemzetközi Kortárs Kerámiafesztivál Kolozsváron

A Caolin néven ismert Nemzetközi Kortárs Kerámia fesztiválnak ad otthont a kolozsvári Főtér szeptember 15-ig.

Amint a rendezvény közösségi oldalán megosztott összegzésben olvashatjuk, „a kulturális-művészeti kerámia összetett és lenyűgöző világában való barangolásra” hívják a „művészetkedvelőket, a kerámia szerelmeseit” a szervezők. 

Mint fogalmaznak, az érdeklődők megtapasztalhatják a kortárs kerámia világának lenyűgöző sokszínűségét: konceptuális-művészi alkotásokat, ékszereket, designtárgyakat, hagyományos kézműves tárgyakat, sőt belsőépítészeti javaslatokat is megtekinthetnek a vásárral egybekötött fesztiválon, amelyre a világ minden tájáról érkeztek neves művészek és kerámiatárgy-kereskedők. 

Több mint negyven keramikus és kereskedő érkezett a vásárra, érdekes lehet szóba elegyedni a művészekkel is, írják a szervezők. Ugyanakkor, a fesztivál keretében tematikus kiállítások is nyíltak csütörtökön a néprajzi múzeumban, a történeti múzeumban, és a patikamúzeumban is. 

A fesztivál programja követhető a Caolin Facebook-oldalán közzétett bejegyzésekben. A szeptember 12-i tájékoztatás szerint tegnap már workshopok zajlottak a Főtéren – gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt: a jelentkezők belekóstolhattak a fazekasság, a kerámiafestés- és javítás, a sgrafitto művészetének rejtelmeibe is.  

A városháza és a helyi tanács által támogatott rendezvény fővédnöke Mária romániai hercegnő.