Bölcsődei beiratkozás Kolozsváron: június 23-ig intézkedhetnek a szülők

Bölcsődei beiratkozás Kolozsváron: június 23-ig intézkedhetnek a szülők
Kezdetét vette a bölcsődei beiratkozási időszak. Június 2-23. között van lehetőségük a kolozsvári szülőknek beíratni a gyerekeket a városi bölcsődék egyikébe.

A beiratkozás idén is kétféleképpen történik, online vagy személyesen.

  • Online:  június 2., 8 órától június 23., 14 óráig, a következő linken keresztül: https//e-primariaclujnapoca.ro/crese/cereri/
  • Személyesen:  június 2., június 23., 8-11 óra, illetve 12-14 óra között a bölcsődék székhelyén (kivételt képez a június 13., az ortodox Pünkösdhétfő):
  •  a Kiscserkész/Micul Cercetaş bölcsődében, a Mócok útja/Calea Moților 58. szám alatt;
  • a Patroklosz/Patrocle bölcsődében, Herkulesfürdő/Herculane utca 13A. szám alatt;
  • a Hamupipőke/Cenușăreasa II bölcsődében, a Kalotaszegi/Grigore Alexandrescu utca 47A. szám alatt.

A dossziék számítógépes feldolgozása és az eredmények közzététele június 27-én történik, és megtekinthető a http://www.creseclujnapoca.ro honlapon vagy a bölcsődék székhelyén.

Az óvások benyújtása online történhet a centrulbugetarcrese@primariaclujnapoca.ro e-mail címen vagy személyesen a Mócok útja 58. szám alatti székházban, június 28-29. között, 8-11 és 12-14 óra között.

A bölcsődei hely elfoglalása e-mailen a centrulbugetarcrese@primariaclujnapoca.ro e-mail címen vagy személyesen történik a Mócok útja 58. szám alatt, az eredmények kihirdetését követő 5 napon belül, vagyis július 4-8., 10-14 óra között.

A bölcsődei hely elfoglalásának elmulasztása esetén az igénylő elveszíti a helyet, amit a várólistán szereplő, következő igénylő kap meg.

Arra buzdítom a kolozsvári magyar családokat, hogy éljenek a beiratkozások lehetőségével és türelmesen várják meg a végső listákat, eredeményeket. Évről-évre sokan felkeresnek pont emiatt, hogy nem kerülnek fel a listákra első körben, viszont amennyiben megvárják a fellebbezések időszakát, van arra esély, hogy magyar helyet kapjanak a város valamelyik bölcsődéjébe. A bölcsődék számának bővítése gyakran az önkormányzat napirendjén van, igyekszünk minél több helyet biztosítani a gyerekek számára” - tette hozzá Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

A végleges eredmények július 11-én, a http://www.creseclujnapoca.ro honlapon lesznek közzétéve. A gyerekek – előzetes telefonos egyeztetés alapján – szeptember 1-től kezdhetnek bölcsődébe járni.