BL: Ronaldo mesterhármasával megnyugtató előnyt szerzett a Real

BL: Ronaldo mesterhármasával megnyugtató előnyt szerzett a Real
A labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén a Real Madrid Cristiano Ronaldo mesterhármasával 3–0-ra verte az Atlético Madrid csapatát, ezzel már fél lábbal a cardiffi döntőben érezheti magát Zinedine Zidane együttese.

Óriási iramban kezdték az összecsapást Ronaldóék a Santiago Bernabeu Stadionban. A 7. percben Oblaknak két alkalommal is kellett védenie: először Carvajal lövését, majd Banzema duplázott egy suta mozdulattal, de a kapus ehhez is hozzáért.

A 10. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid. Szögletet követően nem tudott felszabadítani az Atlético védelme, de Casemiro újra beadhatta a labdát, amelyre az első beadásnál még lesen álló Ronaldo érkezett (1–0).

A gól után sem álltak meg a Blancók. Először Varane fejesét ártalmatlanította Oblak, hatalmas védés volt – majd Isco, lövésénél kellett beavatkoznia. Közben Gameiro lépett ki egy kitűnő kiugratással, de a másik oldalon is remekelt a kapus: Navas jó ütemben lépett ki és ütötte el a labdát a csatár elől. Mindössze fellángolásnak bizonyult a Matracosok támadása, mert utána újra csak a Real volt a pályán. Modrics, majd Benzema is próbálkozott.

Egy begyakorolt szabadrúgás-kombinációt követően megint veszélyeztetett az Atlético, de Godín az égbe lőtte a labdát bő félóra után. A szünetig aztán visszavettek a tempóból a csapatok, leginkább a hazaiak, akik több góllal is vezethettek volna, ha egy kicsit pontosabbak a befejezéseknél.

Fordulás után is megmaradt a kicsit álmos iram, a kapu közelébe nem jutottak a felek. A pihenő után az első próbálkozás Koke nevéhez fűződik, de 60. percben leadott gyatra lövésénél Navasnak nem kellett beavatkoznia. A Real először a 66. percben került Oblak kapujának közelébe, de Benzema lövése még Koke próbálkozásánál is rosszabb volt, pedig a helyzet kecsegtető ígérkezett. Aztán megtalálta a ritmust a királyi gárda: a 73. percben Ronaldo újra betalált. Határozatlan volt a vendégek védelme, a portugál pedig könyörtelenül kihasználta (2–0). Néhány perccel a vége előtt pedig mesterhármasig jutott Ronaldo: saját tizenhatosa előteréből indult el a labdával, hogy aztán a támadás végén ő érkezzen Lucas jobboldali beadására (3–0).

Bár a mérkőzés közepét szinte átaludta a Real Madrid, nagyon biztató előnnyel várhatja a visszavágót. Simeone legényeinek nagyon össze kell kapniuk magukat, ha még a döntőről szeretnének álmodni.

A Santiago Bernabéu Stadionban lejátszott találkozót az angol Martin Atkinson vezette.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés: • Real Madrid (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol) 3–0 (gól: Cristiano Ronaldo 3 – 10., 73. és 86. perc).

A két csapat összeállítása:

REAL MADRID: Navas – Carvajal (46. perc Nacho), Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco (68. perc Asensio), Benzema (78. perc Lucas), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane.ATLÉTICO MADRID: Oblak – Lucas, Szavics, Godin, Filipe Luis – Koke, Gabi, Niguez (58. perc Gaitan), Carrasco (68. perc Correa) – Griezmann, Gameiro (57. perc Torres). Vezetőedző: Diego Simeone.