Birkózó Eb: Három magyar érem zárásként

Korpási Bálint aranyérmet nyert vasárnap a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal zárónapján a világbajnok magyar versenyző a fináléban a fehérorosz Pavel Liah ellen lépett szőnyegre, s fölényesen, 4–0-ra győzött. Lőrincz Tamás bronzérmet szerzett a 75 kg-os kategóriájában. A 66 kilogrammban korábban háromszor Eb-aranyérmes ceglédi sportoló a helyosztón a moldáv Mihail Bradu ellen remek birkózást bemutatva 6–0-s vezetésnél tusgyőzelmet aratott. Tamás testvére, Viktor a 85 kilósoknál szerepelt, a tőle megszokott, határozott, nagyon kemény birkózással menetelt előre, majd az esti fináléban a török Metehan Basar ellen is ugyanilyen harcmodorral küzdve győzött 3–2-re.

A  magyar küldöttség nagyon sikeres versenyt zárt, hiszen összesen nyolc érmet szerzett. Kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában lett harmadik, csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett második helyen végzett, pénteken Barka Emese szerezte meg a harmadik pozíciót a 58 kilósok mezőnyében, míg szombaton a kötöttfogásúak első napján Lám Bálint (130 kg) második, Kiss Balázs (98 kg) pedig harmadik helyen zárt. A kötöttfogású csapat ezzel nem mindennapi bravúrt bemutatva megnyerte a fogásnem csapatversenyét.

Románia két érmet szerzett, Andrei Dukov (57 kg, szabadfogás) második helye és Alina Vuc (48 kg) révén, utóbbi a dobogó legalsó fokára kapaszkodott fel. Szép teljesítményt ért el a 60 kg-os súlycsoportban 21 éves Incze Kriszta Tünde: a bronzdöntőbe jutott, ám ott 3–1-es vereséget szenvedett a svéd Malin Johanna Mattssontól, s be kellett érnie az ötödik hellyel.