Belügyminiszter: nem terveznek behívókat küldeni, tartalékos katonákat mozgósítani

Belügyminiszter: nem terveznek behívókat küldeni, tartalékos katonákat mozgósítani
Vasile Dîncu védelmi miniszter úgy nyilatkozott kedd este a Digi 24-nek, hogy teljesen valószínűtlen a NATO és az Orosz Föderáció közötti konfliktus. Hangsúlyozta, hogy a védelmi minisztérium nem tervez behívókat küldeni vagy mozgósítani a tartalékos katonákat.

A védelmi miniszter elmondta, valóban aggasztó, hogy a fegyveres konfliktus földrajzilag közel van Romániához, de - amint a Legfelsőbb Védelmi Tanács keddi ülésén is elhangzott - semmi nem utal arra, hogy Románia területe vagy lakossága veszélyben lenne. „Teljesen valószínűtlen egy konfliktus a NATO és az Orosz Föderáció között. Nem hisszük, hogy akkora mértékű irracionalitással állnánk szemben, amely az emberiséget elpusztító harmadik világháborúhoz vezetne” - mondta Dîncu.

Arról is beszámolt, hogy a Facebookon több százan megkérdezték tőle, készül-e toborzásra, mozgósításra a védelmi tárca. „Nincs szó erről. Világosan kimondom, jelenleg a védelmi minisztérium nem küld behívóparancsokat és nem tervezi a tartalékosok mozgósítását. Én vagyok a leghitelesebb forrás” - szögezte le Vasile Dîncu.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Románia továbbra is „minden erejével” támogatni fogja Ukrajnát – mondta Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtökön a Fekete-tengeri és Balkáni Biztonsági Fórum résztvevőinek küldött videóüzenetében.
Belpol