Befejeződött Kocsis Ágnes új filmjének téli forgatása

Befejeződött Kocsis Ágnes új filmjének téli forgatása
Befejeződött Kocsis Ágnes Éden című új alkotásának téli forgatása – közölték az alkotók az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint Kocsis Ágnes, a Friss levegő és a Pál Adrienn írója és rendezője januárban kezdte forgatni új filmjét Lana Baric  horvát színésznő, a játékfilmben először látható Daan Stuyven belga rockzenész és Bocskor Salló Lóránt (Szabadság, szerelem, Csak szex és más semmi) főszereplésével. A forgatás első, 32 napos szakasza a Mafilm fóti stúdiójában, valamint 30 budapesti helyszínen és Pécsett zajlott.

A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készülő alkotás egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

Az Édenben szerepel többek között Török-Illyés Orsolya, Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kistamás László, Gattyán Lili, Katona László, Kardos Róbert és Németh Gábor író is. A produkció operatőre Tóth Widamon Máté, vezető producere Berger József, a látványtervező Varga Judit és Vinnai Petra, a jelmezeket Kiss-Matyi Mónika tervezte.

A film forgatása májusban folytatódik Budapesten és vidéki helyszíneken. Az Éden a Mythberg Films gyártásában készül, és a tervek szerint 2019 második felében látható majd – olvasható a közleményben.

(Borítókép: Kocsis Ágnes, Daan Stuyven és Németh Gábor. Fotó forrása: MYTHBERG FILMS)