A BBTE közgazdász hallgatói nyerték a budapesti OEV-t

esettanulmány verseny
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatát képviselő csapat győzelmével zárult idén a Kárpát-medence legrangosabb magyar nyelvű esettanulmány-versenye, az Országos Esettanulmány Verseny (OEV).

A verseny döntőjét április 13–15. között szervezték a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében, A BBTE KGTK diákcsapata több mint 50 jelentkező csapattal versenyezve kvalifikálta magát, majd a Budapesten megrendezett 12 csapatos döntőt is megnyerték.

A BBTE KGTK-t képviselő csapat tagjai Albert Zsófia (pénzügy és bank, 3. év), Bugár Anna (pénzügy és bank, 3. év), Bokor-Tóth Krisztina (vállalkozásmenedzsment mesterszak, 1. év) és Pásztor Kende (vállalkozásmenedzsment mesterszak, 1. év) voltak. A csapat felkészítésében részt vett Szász Levente, Rácz Béla-Gergely és Györfy Lehel egyetemi oktató.

 A csapatoknak a kvalifikációs körben a Graboplast magyarországi padlógyártó esetét kellett megoldaniuk stratégiát kidolgozva, amellyel a vállalat nagy érdekű szereplővé válhat Európában. A sikeres előválogatót követően a döntőben résztvevő egyetemi csapatoknak újabb kihívással kellett szembenézniük, ezúttal a Giro Zrt., Magyarország központi elszámolóházának, így a magyar pénzforgalom egyik kulcsszereplőjének esetét kellett megoldják. 

A döntős eset fő kérdése az AI alkalmazhatóságát, felhasználási alternatíváit célozta feltérképezni az állami pénzintézményekben – ez esetben a központi elszámolóház szolgáltatási portfólióját kellett a diákcsapatok mesterséges intelligenciával támogatott ajánlattal kiegészítsék.