Basso és Marişca nyert az Erdély Ralin

Basso és Marişca nyert az Erdély Ralin
A hétvégén Kolozsvárott és környékén rendezett BT Transilvania Rally powered by Ford autóversenyen a Giandomenico Basso, Lorenzo Granai (Hyundai i20 R5) egység nyerte a Tour European Rally (TER) első fordulóját (a 14 gyorsasági szakaszt 1:24:01 óra alatt teljesítették). Másodikként zárt (1:25:27 óra) a helyi Napoca Rally Academy (NRA) egysége, Bogdan Marişca és Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5), de ezzel megnyerték a ralibajnokság második fordulójának is számító vetélkedőt.

A TER dobogóját a Bernd Casier, Pieter Vyncke (Ford Fiesta) egészítette ki (1:26:09 óra). Marişcáék a Dan Gârtofan, Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) egységet (1:26:09 óra) és a Vali Porcişteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX) egységet (1:28:41 óra) előzték meg.

A bajnoki címvédő és a kolozsvári verseny előtt is vezető olasz-román Simone Tempestini (NRA) már az első mért, tarnicai szakaszon kénytelen volt feladni a versenyt, mert technikai okok miatt nem indult be a gépkocsija.

Összetettben így klubtársa, Bogdan Marişca állt az élre, megelőzve ifjabb Tempestinit és Dan Gârtofant. A ralibajnokság harmadik szakaszát, az Arad Ralit június 2-án és 3-án rendezik, míg a TER sorozatban a belga Ypres Rally a következő állomás.

Balesetet szenvedett az egyik csapat

Balesetet szenvedett szombaton a Kolozs megyében rendezett Erdélyi Rali (Transilvania Rally) egyik versenyzőpárosa.

A dél-koreai Chevon Lim és navigátora, a belga Martijn Wydaeghe (a képen) az 5. mért szakaszon, Valea Fericirii (Felsőgyerőmonostor község) térségében Hyundai i20 R5 típusú gépkocsijával kisodródott a pályáról, és nekiütközött egy oszlopnak. A helyszínre sietett mentősök a pilótánál fejsérüléseket, a navigátornál mellkasi zúzódásokat állapítottak meg, de mindkettejük állapotát stabilizálták, majd a Kolozs megyei klinikai kórházba szállították őket – közölte Cristian Ursu, az Erdélyi Rali orvosa.

A Kolozs megyei kórházban kezelt versenyzők közül a navigátort már aznap elengedték, az ázsiai pilótát pedig még két napot benntartották.

A verseny szervezői elmondták, az 5. mért szakaszt a baleset miatt megszakították, a vetélkedőt a többi mért szakasszal folytatták.