Baleset történt a lupényi bányában (FRISSÍTVE)

Baleset történt a lupényi bányában (FRISSÍTVE)
Egy ma reggel bekövetkezett baleset következtében két vájár a lupényi bányában rekedt – írja a Mediafax. A hírügynökségnek Călin Dumitrescu, a Hunyad megyei mentőszolgálat szóvivője elmondta: az első információk alapján a két bányász tudatánál van.

„Baleset történt a lupényi bányában, két személy megsérült. Az első információk alapján tudatuknál vannak. Még nem sikerült őket a felszínre hozni” – tájékoztatott a szóvivő.

A Zsil-völgyi bányászok szakszervezetének a közlése szerint a plafon 8 óra körül szakadt be, mintegy 3 kilométerre a bánya bejáratától.

Felhozták a felszínre az egyik lupényi bányászt, aki a szerdai balesetben a föld alatt rekedt, állapota jó, tudatánál van. A másik vájárt a mentőegységeknek nem sikerült újraéleszteniük.

„Sajnos meghalt az a személy, amelyik állapota súlyosabb volt. A másik túl van minden veszélyen” – nyilatkozta Raed Arafat államtitkár.

Anemona Doda, a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője elmondta, a felszínre hozott, 33 éves bányász tud járni, tudatánál van, és beszél. A szóvivő tájékoztatása szerint jelenleg egészségügyi vizsgálatokat végeznek rajta.(Fotónk illusztráció. Forrás: news.ro)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Lábát törte egy magyarországi nő pénteken a Székelykőn, a mentés nehézkesen zajlott az eső után rendkívül csúszóssá váló kövek miatt – közölte szombaton az Agerpres hírügynökség. 

A Fehér megyei Salvamont-Salvaspeo szolgálat képviselői szerint egy 50 év körüli nő esett el, és szenvedett lábtörést a Torockó fölött magasló Székelykő túraösvényén. 

“Nehéz volt a mentés az eső nyomán rendkívül csúszóssá váló ösvényen” –mondták a hegyimentők. 

A turistát a nagyenyedi SMURD csapata szállította kórházba.

Közhír