Bajnokságról bajnokságra: Ranieri nélkül egyből nyert a Leicester City

Bajnokságról bajnokságra: Ranieri nélkül egyből nyert a Leicester City
Az európai labdarúgó topbajnokságok közül ezúttal az olasz és az angol hagyott hétfőre is mérkőzést. Megszakadt az angol bajnok Leicester City meddő sorozata, a kiscsapat rangadót nyert az FC Liverpool ellen.

Serie A

A Fiorentina házigazdaként 2–2-es döntetlent játszott az AC Torino csapatával az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. A hazaiak a szünetben még két góllal vezettek, de a második félidőben Andrea Belotti előbb kihagyott egy büntetőt, majd szerzett két akciógólt, ezzel egyenlített, illetve felzárkózott a góllövőlista élén egyaránt 19 találattal álló Edin Dzeko (AS Róma) és Gonzalo Higuaín (Torinói Juventus) mellé.

A firenzeiek kapuját a román válogatott Ciprian Tătăruşanu védett, a másik román idegenlégiós, Ianis Hagi a cserepadon ült.

Eredmény: • Fiorentina–AC Torino 2–2.A tabellán: 1. Juventus 66 pont, 2. Róma 59, 3. SSC Nápoly 54, 4. Atalanta Bergamo 51, 5. SS Lazio 50, 6. Milánói Internazionale 48, 7. AC Milan 47, 8. Fiorentina 41, 9. Torino 36.

Premier League

Az angol első osztályú bajnokság 26. fordulójának zárómérkőzésén a bajnoki címvédő Leicester City hazai pályán 3–1-re legyőzte az FC Liverpoolt. A bajnokcsapatnak ez volt az első mérkőzése a csütörtökön menesztett sikeredző, Claudio Ranieri nélkül. A szurkolók a 66. percben egy rögtönzött lelátói koreográfiával – felállva, a mobiltelefonjaikkal világítva – tolmácsolták köszönetüket az olasz trénernek. Az első találatot, Jamie Vardy gólját megelőzően legutóbb 637 játékperccel korábban, december 31-én volt eredményes a Leicester, amely azóta nem nyert bajnoki meccset. A szünet előtt Daniel Drinkwater emlékezetes bombagóllal növelte az előnyt, Vardy a második felvonásban is betalált, a végeredményt pedig a vendégek részéről Philippe Coutinho állította be.

Eredmény: • Leicester City–FC Liverpool 3–1.

Az állás: 1. Chelsea 63 pont/26 mérkőzés, 2. Tottenham Hotspur 53/26, 3. Manchester City 52/25, 4. Arsenal 50/25, 5. Liverpool 49/26, 6. Manchester United 48/25, …, 15. Leicester 24.