Bajnokságról bajnokságra: hétfői meccsek

Bajnokságról bajnokságra: hétfői meccsek
Az olasz és az angol pontvadászatban hagytak hétfőre is meccset az európai labdarúgó topligákból, a német bajnokságban pedig kiderült az első feljutó sorsa.

Serie A

Az AC Milan házigazdaként 2–1-re legyőzte a Bologna csapatát az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának hétfői zárómeccsén. A milánóiak Lucas Paqueta kiállítása miatt az utolsó bő negyedórát emberhátrányban töltötték, de meg tudták őrizni minimális előnyüket, így versenyben maradtak a Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik-negyedik hely megszerzéséért. A vendégek magyar válogatott játékosa, Nagy Ádám ezúttal nem szerepelt a keretben.

Eredmény: • AC Milan–Bologna 2–1. A tabellán: 1. Torinói Juventus 89 pont – már bajnok, 2. SSC Nápoly 73, 3. Milánói Internazionale 63, 4. Atalanta Bergamo 62, 5. Milan 59 (49–34), 6. AS Róma 59 (62–47), …, 15. Bologna 37.

Premier League

A Manchester City házigazdaként 1–0-ra legyőzte a Leicester Cityt az angol bajnokság 37. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. A meccset a belga Vincent Kompany távoli bombagólja döntötte el. A címvédő manchesteriek csapatkapitánya a hetvenedik percben volt eredményes, ilyen sokáig egyetlen vendégcsapat sem húzta ki kapott gól nélkül a Premier League mostani idényében az Etihad Stadionban. A City sorozatban 13. bajnoki mérkőzését nyerte meg, és egy fordulóval a vége előtt ismét a tabella élére állt. A bajnoki cím vasárnap dől el: a Liverpool a Wolverhampton Wandererst fogadja, a City pedig a Brighton otthonába látogat.

Eredmény: • Manchester City–Leicester City 1–0. A táblázaton: 1. Man. City 95 pont, 2. FC Liverpool 94, 3. Chelsea 71, 4. Tottenham Hotspur 70, 5. Arsenal 67, 6. Manchester United 66, …, 9. Leicester 51.

Bundesliga

Az 1. FC Köln egy év után visszajutott a német bajnokságba. A másodosztályban listavezető Köln a kolumbiai csatár, Jhon Córdoba mesterhármasának is köszönhetően 4–0-ra győzött a Greuther Fürth otthonában a 32. forduló hétfői zárómérkőzésén, ezzel megszakította négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatát, és két körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán harmadik Union Berlinnel szemben. A kölniek 1981 és 1998 között megszakítás nélkül az élvonalban szerepeltek, azóta viszont többször is kiestek és visszajutottak már. Legutóbb éppen az előző idény végén búcsúztak a Bundesligától. A másik feljutó helyre az Union Berlin mellett a Paderborn és a Hamburg pályázik. A harmadik helyezett osztályozót játszhat az élvonal 16. helyén végző csapattal.