Bajnokok Ligája: Szoboszlai Dominik gólt lőtt

Bajnokok Ligája: Szoboszlai Dominik gólt lőtt
Szoboszlai Dominik gólt lőtt, csapata, a Red Bull Salzburg pedig pontot szerzett szerdán a vendég Lokomotív Moszkva ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A magyar válogatott játékos a szünet előtt 1–1-re alakította az állást, amikor egy szöglet után 20 méterről – a keresztléc segítségével – talált a kapuba. Az osztrák bajnok a második félidő elején fordítani is tudott, azonban a korábbi székesfehérvári tréner, Marko Nikolics által irányított orosz együttes a 75. percben egyenlített, így pontosztozkodással zárult az összecsapás. A 20. születésnapját vasárnap ünneplő magyar támadó középpályás végigjátszotta a találkozót.

A másik kora esti mérkőzésen a koronavírusos megbetegedések miatt tartalékos Sahtar Donyeck nagy meglepetésre idegenben 3–2-re legyőzte a Real Madridot. Az ukránok háromgólos előnyre tettek szert a szünetig, a térfélcsere után 15 perc alatt egy gólra felzárkózott a királyi gárda, amely a 92. percben is betalált, ám ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A mérkőzés egyik nagy hiányzója a hazaiaknál Sergio Ramos García volt, akire sérülése miatt nem számíthatott a francia vezetőedző, Zinedine Zidane. Az utolsó nyolc alkalomból, hogy a Real Ramos nélkül játszott a Bajnokok Ligájában, hétszer kapott ki.

Nem egyedi eset, hogy a királyiak 3 gólos hátrányba kerülnek a félidőben, ráadásul 2015-ben pont a Sahtar vezetett 3–0-ra, akkor sikerült fordítania a spanyol csapatnak.

A címvédő Bayern München az Atlético Madrid 4–0-s kiütésével kezdte a Bajnokok Ligája-szezont. Az előző kiírásban százszázalékos teljesítménnyel győztes bajorok jószerivel már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát a francia Kingsley Junior Coman és Leon Goretzka góljaival, a folytatásban pedig a francia Corentin Tolisso bombagólja, majd Coman második találata tette még magabiztosabbá a sikert.

A tavaly BL-győztes FC Liverpool is begyűjtötte a három pontot, az Ajax vendégeként egy öngóllal diadalmaskodott Amszterdamban.

Eredmények, Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A-csoport: • Red Bull Salzburg (osztrák)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–2 (gól: Szoboszlai – 45. és Junuzovic – 50. perc, illetve Eder – 19. és Liszakovics – 75. perc) • Bayern München (német)–Atlético Madrid (spanyol) 4–0 (Coman 2 – 28. és 72., Goretzka – 41., továbbá Tolisso – 66. perc).

B-csoport: • Real Madrid (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 2–3 (Modrics – 54. és Junior Vinícius – 59. perc, illetve Tete – 29., Varane – 33., öngól és Solomon – 42. perc) • Milánói Internazionale (olasz)–Borussia Mönchengladbach (német) 2–2 (Lukaku 2 – 49. és 90. perc, illetve Bensebaini – 63., 11 m és Hofmann – 85. perc).

C-csoport: • Olimpiakosz Pireusz (görög)–Olympique Marseille (francia) 1–0 (Koka – 91. perc) • Manchester City (angol)–FC Porto (portugál) 3–1 (Agüero – 21., 11 m, Gündogan – 65. és Torres – 73. perc, illetve Luis Diaz – 14. perc).

D-csoport: • AFC Ajax Amszterdam (holland)–FC Liverpool (angol) 0–1 (Tagliafico – 35. perc, öngól) • FK Midtjylland (dán)–Atalanta Bergamo (olasz) 0–4 (Zapata – 26., Gomez – 36., Muriel – 42. és Mirancsuk – 89. perc).

Borítókép: A magyar játékos ismét góllal segítette csapatát – FOTÓ: WWW.REDBULLSALZBURG.AT