Autós üldözés Csürülyén

Autós üldözés Csürülyén
Hat kilométeres üldözés után tudtak megállásra kényszeríteni a csürülyei rendőrök egy forgalomba be nem jegyzett autót hajtási jogosítvány nélkül vezető fiatalt.

A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint az eset kedden történt, a személygépkocsit délután háromnegyed 1 körül „intették le” a 107R jelzésű megyei úton, de a sofőr nem vette figyelembe a rendőrök jelzését, és továbbhajtott. Az utána eredő rendőröknek végül sikerült „sarokba szorítaniuk” a járművet – az üldözés során nem sérült meg senki, és más autókban, javakban sem keletkezett kár. Az ellenőrzés során derült ki, hogy a kormánynál ülő 24 éves fiatalnak nem volt jogosítványa, az autón lévő rendszámtáblát pedig egy másik járműről szerelte át. A férfi ellen bűnvádi nyomozás indul; 24 órás őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezését javasolva bíróság elé állítják.

Kedden egyébként nem ő volt az egyetlen, akit jogosítvány nélküli vezetésen értek: a 103H jelzésű megyei úton, Székelyjó közelében egy 43 éves nagyváradi férfi bukott le, Désen pedig egy Petru Rareş-községbeli (Beszterce-Naszód megye) 40 éves férfi, akinek leheletében ráadásul 0,85 mg/l alkoholszintet mutatott ki a szonda.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Erősödnek az antiszemita megnyilvánulások az Egyesült Államokban és az európai országokban, köztük Romániában is a Hamász Izrael elleni terrortámadását követően kirobbant közel-keleti konfliktus nyomán – állapította meg az Elie Wiesel Nemzeti Holokausztkutató Intézet kedden közzétett éves jelentésében.
Közhír