Amatőr animátorok számára szervez fesztivált a Sapientia EMTE

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán működő Média Tanszék AniMates névvel fesztivált szervez, ahová két témában várja a rövid animációs munkákat: Hétfő reggel és Amikor unatkozom…

Olyan személyek pályázhatnak, akik nem hivatásos animátorok (például egyetemisták, iskolások, mindazok, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak animációs filmek készítésével).

A sajtóközlemény szerint a legérdekesebb és legkreatívabb munkának járó fődíj egy iPad 9, illetve a nyerteseket örömmel várják az október 11–13. között zajló fesztiválra, amelynek helyszíne a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara (Tordai út 4 sz. Kolozsvár).

A dokumentum értelmében a fesztivál célja a kapcsolódás a helyi és külföldi egyetemek között, valamint azok hallgatói között. Az alkotás bármilyen animációs technikával elkészíthető, lehet: kézzel rajzolt, számítógépen rajzolt, kollázsolt, stop-motion technikával fényképezett, vagy bármilyen más animációs megoldást alkalmazó alkotás.

Javasolt terjedelem 30 másodperc és 3 perc között.

A rövid animációs filmeket mp4 formátumban várjuk 2024. szeptember 30-ig az itt elérhető linken. Jelentkezni lehet egyénileg vagy csapatban –írják a szervezők.

További információkért keresd fel a fesztivál közösségi média felületeit: Facebook vagy Instagram