Adókedvezmény az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez hozzájáruló cégeknek

Adókedvezmény az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez hozzájáruló cégeknek
Kihirdette Klaus Iohannis államelnök szerdán azt a törvényt, miszerint adókedvezményt kapnak az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez hozzájáruló cégek.
Az élelmiszerpazarlás csökkentéséről szóló, 2016/217-es törvényt, valamint az Adótörvénykönyv vonatkozó szakaszát kiegészítő és módosító jogszabály előírja, hogy értékétől függetlenül nem kell áfát fizetni arra az élelmiszerre, amelyet a forgalmazó cég a szavatossági idő lejárta előtt eladományoz. Az adományozás szerződés alapján történik. A tervezet szerint a kedvezményezett szervezet olyan intézmény lehet, amely rendelkezik az állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság engedélyével.
A kormánynak harminc nap áll rendelkezésére, hogy kidolgozza a vonatkozó alkalmazási módszertant - tájékoztat az Agerpres..
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Európai Unió (EU) országaiban élő csaknem 20 millió gyermek volt kitéve tavaly a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának; az uniós tagországok közül Romániában volt a legmagasabb az arányuk – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
Gazdaság