A román tőzsdén vásárol gázolajat és villanyáramot a CTP

A román tőzsdén vásárol  gázolajat és villanyáramot  a CTP
A Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP) a román árutőzsdén vásárolta és vásárolja a jövőben is a kolozsvári és a metropoliszövezeti tömegközlekedés megfelelő működéséhez szükséges villamos energiát és gázolajat – tájékoztatott csütörtöki közleményében a vállalat.

A 99/2016-os ágazati közbeszerzési törvény biztosítja az eljárás. európai szellemiségét, jogszerűségét és átláthatóságát. A törvény 117. cikkelye 1. bekezdésének G. betűje szabályozza a beszerzés tárgyát – esetünkben a gázolajét –, valamint azt a törvényes, átlátható és szabadpiaci módot, ahogyan a CTP gázolajat és villamos energiát vásárolhat.

A vállalat vezetősége közleményében arra is felhívják a figyelmet, hogy a vásárlás biztonságos online platformon történik, ami garantálja, hogy az üzemanyag vásárlás jogszerű, átlátható és a szabad piac szellemében történik. A CTP illetékesei minden lehetőt megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék az utasok és a vállalat érdekeit a folyton változékony és kíméletlen üzemanyag piacon, miközben az energiaválság és az infláció szinte naponta növeli az árakat. A közleményben azt is tisztázzák, hogy a kolozsvári városháza semmilyen módon nem vesz részt a CTP gázolaj- és villamos energia vásárlásában. A vásárlásokért a CTP beszerzési osztályának szakemberei a felelősek.