A Kolozs megyei sportműsorból

A Kolozs megyei sportműsorból

ATLÉTIKA

Szombaton és vasárnap a Kolozsvár Arénában: a 62. alkalommal kiírt Románia nemzetközi Balázs-Sőtér Jolán/Iolanda Balaş-Şoter versenyének második fordulója felnőttek, ifik és junior 1 korosztály számára.

Versenyszámok: 100 m-es és 400 m-es síkfutás, távolugrás, hármasugrás, magasugrás és diszkoszvetés (mindkét nem számára); 800 m-es síkfutás, súlylökés, gerelyhajítás és 4 x 100 m-es váltó (csak férfiaknak); 1500 m-es síkfutás és 3000 m-es akadályfutás (csak nőknek).

Női diszkoszvetésben a győztes Lia Manoliu Emlékkupát kap, férfi magasugrásban az első helyezett Sőtér János/Ioan Şoter Emléktrófeában részesül, az 1500 m-es síkfutás női bajnoka pedig Maria Cioncan Különdíjat kap.

ÖKÖLVÍVÁS

Szombaton Aranyosgyéresen: 3. Vasile Tătaru Emlékverseny. Szerdán Kolozsvárott: 11. Ring Napoca-kupa.

ORSZÁGOS SPORTTÁNCVERSENY DÉSEN

Június 3-án, szombaton Désen tizedik alkalommal rendezik a helyi Latino Angels klub szervezte országos sporttáncversenyt. A rendezvény reggel 8 órakor kezdődik a sétatéri sportcsarnokban. Eddig 400 vendég jelezte jelenlétét a Szamos-parti városban tartandó megmérettetésre. A legkisebbek 4 évesek, míg a legidősebbek 50 esztendősök. A versenyt az ország 25 klubja tiszteli meg. Désen a 90-es évek elején alakult a Latino Angels sportklub, amely Alexandru Miheştean edző irányításával működik, sok sikerrel. Tagjai minden esztendőben sorra szereznek különféle érmeket a hazai versenyeken. (erkedi)