A Dinamót és a Sepsit is megbírságolta a FRF

A Dinamót és a Sepsit is megbírságolta a FRF
Mind a Bukaresti Dinamót, mind a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t megbírságolta szerdán a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a sepsiszentgyörgyi stadionban április 30-án történt incidens miatt – közölte honlapján a Betano I. Ligát szervező Hivatásos Labdarúgók Ligája (LPF).

A bukaresti csapatnak 15 ezer lejes, a sepsiszentgyörgyinek 10 ezer lejes bírságot kell fizetnie. A bajnokság rájátszásának alsóházában szereplő két csapat április végi mérkőzését a sepsiszentgyörgyiek nyerték 2–0-ra. A második gól után azonban rövid időre félbe kellett szakítani a mérkőzést a szurkolók rendbontásai miatt.

A sepsiszentgyörgyi drukkerek szektorából egy férfi beugrott a pályára, letépett a kerítésről egy Vasvár feliratú piros-fehér-zöld zászlót, és beszaladt vele a pályára. Még a labdába is belerúgott. Ezt követően a Dinamó szimpatizánsai megrongálták a nézőteret és a pályát elválasztó kerítést, továbbá megpróbáltak beszaladni a pályára, ezt azonban a biztonsági szolgálat könnygázzal akadályozta meg. A csendőrség későbbi közlése szerint a zászlót letépő férfi a Dinamó szurkolója volt. Ezer lej pénzbírságot róttak ki ellene, illetve egy évre kitiltották valamennyi romániai stadionból.

Csinta Samu, a székelyföldi csapat klubigazgatója az MTI-nek elmondta, a rendező csapat felelősségét kizárni nem lehet, ezért nem fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: az incidens után azonnal felmondták a szerződést a hazai mérkőzéseiket korábban biztosító őrző-védő céggel, és egy másikkal szerződtek.

A klubigazgató megjegyezte: nyilvánvaló provokáció történt, mellyel a bukaresti szurkolók azt a látszatot próbálták kelteni, hogy a sepsiszentgyörgyiek okozták a rendbontást. Azóta megállapították, hogy a zászlót letépő néző az első félidőben a bukarestiek szektorában volt, aztán a második játékrészre egy kerítést átugorva került a hazaiak közé.

Négy fordulóval a rájátszás vége előtt az alsóházi tabellát a Dinamó vezeti, a harmadik helyen álló Sepsi OSK pedig a Temesvári ACS Poli ellen kedd este elért 3–0-s győzelemmel egyre biztonságosabban eltávolodott a kiesést jelentő helyektől.