3-9 éve halhattak meg a beszterceborgói tömbházban talált csecsemők

3-9 éve halhattak meg a beszterceborgói tömbházban talált csecsemők
A besztercei kórboncnokok lassan befejezik a beszterceborgói tömbház padlásán a múlt héten holtan talált három csecsemő boncolását, az első adatok szerint a csecsemők 3-9 éve haltak meg.

A besztercei törvényszéki orvostani szolgálatból származó források elmondták, két tetem több mint hét éves, teljesen csontvázszerűek, és egyes tanulmányok szerint ez hét év után történik meg. A harmadik holttest mumifikálódott, ami a szakemberek szerint azt jelenti, hogy legalább három éves.

Az orvosok azt is megállapították, hogy a három csecsemő különböző években született, de amint napvilágot láttak, meg is ölték őket.

Egyelőre még nem sikerült megállapítani, hogy testvérekről van-e szó, mint ahogy a gyerekek nemét sem tudták még megállapítani a kórboncnokok, akik DNS-mintát vettek, és azt a Törvényszéki Orvostani Intézethez küldték vizsgálatra.

Közben folytatódik a nyomozás, a besztercei ügyészek gyilkosság ügyében indítottak bűnvádi eljárást egyelőre ismeretlen elkövető ellen, és zajlik a halál okának felderítése - mondta Angela Sângeorzan ügyészségi szóvivő.

A rendőrök a helyszínen vizsgálódtak, kihallgattak minden szomszédot, azonban nem sikerült kideríteniük, ki lehet az elkövető, de már van egy gyanúsítotti kör.

A faluban az emberek arról beszélnek, hogy lakott a közelben egy nő, akinek több gyereke volt több házasságból, és néhány éve külföldön él.

A tömbház lakói döbbenettel vették tudomásul a történteket, és egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a tömbházban az elmúlt években nem lakott terhes asszony. A vizsgálóhatóság azonban úgy véli, hogy legalább egy lakos a gyilkos anya bűntársa, mivel a padlásra egy falétrán lehet feljutni, a felső emeleten pedig négy lakás van. Tanúk szerint nehéz felmenni, és nehezen hihető, hogy egy vajúdó kismama vagy egy nő zsákkal a hátán egyedül fel tud jutni, és senki sem hall semmit.