Ciolacu szerint mivel lehet Romániában tartani az állampolgárokat?

Ciolacu szerint mivel lehet Romániában tartani az állampolgárokat?
Marcel Ciolacu miniszterelnök az Amerikai Egyesült Államokban élő román közösség képviselőivel való találkozóján kijelentette, hogy a romániaiakat csak a közszolgáltatások és az infrastruktúra fejlesztésével lehet Romániában tartani.

„Nem azért vagyok itt, hogy meggyőzzem Önöket, hogy térjenek vissza Romániába, mert tudom, hogy nem fognak. Önök már családot alapítottak az Egyesült Államokban, és szilárd meggyőződésem, hogy jelenleg nagyon nehéz lenne visszatérniük Romániába. Ehelyett közösen fejlesztéseket végezhetünk” - mondta Ciolacu a fogadáson.

A kormányfő reményét fejezte ki, hogy „az Egyesült Államok minden téren a legfontosabb közvetlen befektető lesz Romániában, és az ország legfontosabb nem uniós kereskedelmi partnerévé válik”.

Ezzel a külföldön élők is megtalálhatják a módját, hogy jobbá váljék a kommunikáció a szülőhazájukkal - mutatott rá.

A miniszterelnök is gondolt a kitelepedésre

Ciolacu bevallotta, hogy élete egy adott pontján, 30 évvel ezelőtt ő is gondolt a kitelepedésre, de ez végül nem valósult meg. Fiútestvére körülbelül 10 évet élt Németországban, de utána családjával együtt visszatért Romániába - mesélte.

Ciolacu az ország biztonsági helyzetéről is szót ejtett a találkozón, leszögezve, hogy „stratégiai partnere, az Amerikai Egyesült Államok nélkül” Románia nem tudná tartani „az ukrajnai front hátát”.

(Fotó: gov.ro)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Egyesült Államok hatmilliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le.
Külpol