Szünetel az ügyfélfogadás a belügy hivatalaiban május 1. és 6. között

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

A közleményben azt tanácsolják az érintetteknek, hogy a gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatal (DRPCIV) honlapján előre foglaljanak időpontot. A jogosítvány, a forgalmi engedély, az ideiglenes forgalmi engedély vagy a rendszámtábla kiadási díja online is befizethető. Ugyanakkor a jogosítványuk megszerzésére készülő személyek a belügyminisztérium honlapján található alkalmazás segítségével ellenőrizhetik elméleti tudásukat.

Útlevélkérelem benyújtásához szintén online lehet időpontot kérni. A különböző engedélyek és bizonylatok kérvényezéséhez szükséges személyi dokumentumokról és befizetendő összegekről is az illetékes hivatalok honlapjain lehet tájékozódni.