Serie A: június 20-án folytatódik a bajnokság
Vissza

Serie A: június 20-án folytatódik a bajnokság

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora hivatalosan is bejelentette: június 13-án indulhat újra a profi labdarúgás az országban. Első körben az Olasz Kupa elődöntőit rendezik meg, majd egy héttel később, 20-án elstartol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség korábban közleményben jelezte, hogy június közepén mindenképpen szeretnék, ha újra tudna indulni a liga, azt ugyanis augusztus 20-ig be kell fejezni. Ha ezt a céldátumot nem tudták volna tartani, felesleges lett volna az évad újrakezdéséről beszélni. A Serie A  mellett, a másod- és a harmadosztály küzdelmeit is szeretnék folytatni, az alsóbb osztályokét viszont már nem.

A mostani idény zárásának határideje mellett az új szezon rajtjának időpontját is kijelölte a szervezet, amely szeptember elsején kívánja elindítani a 2020–2021-es kiírást.

A Sky Sport Italia korábbi beszámolója szerint a kluboknak kell állniuk a mérkőzések előtt használandó gyorstesztek árát. Ez is része volt az FIGC orvosi protokolljának, amelyet a szövetség vasárnap adott át a sportminiszternek. A csoportos edzések orvosi iránymutatásait a hét elején fogadták el, a legtöbb csapat már használja is, a mezőny többi tagja várhatóan hétfőn áll ismét munkába. Az orvosi tervezetben az utazási előírások mellett például az is szerepel, hogy a csapatok által használt szállodáknak rendelkezniük kell olyan be- és kijáratokkal, amelyeket csak a játékosok és a szakmai stáb tagjai használhatnak, a többi vendég és az alkalmazottak nem. Egyidejűleg legfeljebb 300 ember engedhető be a stadionba, beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a személyzetet, a média képviselőit, az orvosokat és a biztonsági személyzetet is.

Elkészítettek egy B-tervet is arra az esetre, ha a vírushelyzet ismét fokozódna. Utóbbi forgatókönyv szerint egy helyszínen, play-off rendszerben dőlne el a bajnokság sorsa.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ