Ilyés

Zalán

Harmadik alkalommal szervezi meg a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács (KMDT) a Kolozsvári Diáknapokat, amely keretében a licisták 12–15 tagú csoportokba szerveződve vetélkednek egymás ellen négy napon át. A sok kreatív csapatnév mellett a csapatok bemutatkozó videóval készültek, illetve egy kis műsorral, amelyet a tegnapi megnyitón, a Báthory-líceum udvarán mutattak be.
Zoom
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első alkalommal adományozott Doctor Honoris Causa címet; a kitüntetett dr. Vékás Lajos Széchényi-díjas professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A címet a jogtudományokban elért kiemelkedő tudományos tevékenysége, a Sapientiával fenntartott tartalmas kapcsolata és nemzetközi elismertsége okán ítélték oda.
Zoom
Ma szervezték meg a Kolozsvár Maratont, a klasszikus verseny mellett a félmaratoni, 10 km-es krossz-, valamint váltóversenyt, amelyekre a csapatok nem csak sportolás utáni vágyból, hanem a szórakozás, a mozgás kedvéért iratkoztak be.
Zoom
Nem túl szép időben, de szerencsére esőmentesen zajlott le szombaton a Kolozsvár Maraton gyermekeknek szervezett vetélkedője, amelyen a legkisebbeknek a Kolozsvár Aréna atlétika-pályáján kellett teljesíteniük egy-egy kört.
Zoom
Spirituális kapuk címmel nyílt meg Tudoran Klára Lívia textil- és grafikai kiállítása a Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva termében.
Zoom
Brassó, Bihar, Kolozs, Maros, Máramaros, Kovászna, Hargita, Szatmár megyékből érkeztek a 6-10. osztályos diákok, hogy részt vegyenek a Mindennapok fizikája (MIFIZ) csapatverseny kolozsvári döntőjén.
Zoom
A tavasz és a jó idő megérkeztével azok is elővették motorkerékpárjaikat, akik a téli időben inkább más közlekedési eszközt választottak.
Zoom
A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Fizika Karának és az EmpirX Egyesületnek a szervezésében ma tartották meg a már hagyományosnak számító kísérletszombatot.
Zoom
V. Tehetségnapját tartotta meg ma a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban.
Zoom
Zenével, jó hangulattal, rengeteg könyvvel és előkönyvekkel készült az EMKISZ a Könyvturi | élőKönyvtár című rendezvényére a Szabók Bástyájában.
Zoom
A magyarországi Caffart Képzőművészeti Egyesület tizenkét alkotójának műveiből nyílt kiállítás a kolozsvári Művészeti Múzeumban. A tárlatot Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja, és Lucian Nastasă-Kovács, a Művészeti Múzeum igazgatója nyitotta meg, Sütő Róbert kurátor nevében Bordás Beáta, a kiállítás koordinátora köszöntötte a résztvevőket.
Zoom
Hétfő este hat döntőbe jutott helyi iskola közül, ünnepélyes keretek között hirdettek győztest az RMDSZ által szervezett Örökségünk őrei − Fogadj örökbe egy műemléket! kolozsvári vetélkedőjén.
Zoom