Összefogtak a kolozsvári magyar tanintézetek Boros Olivérért

Bárdos Réka: segítséggel minden mese valóra válhat

vásár
A jótékonysági vásár bevételéből ezúttal kezelési költségeket fedeznek FOTÓ: ROHONYI D. IVÁN
A kettős szervátültetésen átesett Boros Olivér tízéves kolozsvári kisfiút segíti a szerdai jótékonysági vásár és műsor, amelyet a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség és az RMDSZ Kolozsvári Szervezete szervezett. A Kolozsvár Arénában zajlott eseményen Péter Mónika Mária magyar szakos tanfelügyelő, Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere, Kerekes Adelhaida Kolozs megyei főtanfelügyelő és Bárdos Réka, Olivér tanítónője köszöntötte az egybegyűlteket. „A legnagyobb bennem a hála, hogy ennyi ember összefog és bebizonyítja ebben a világban, ahol nincs már mese, hogy a mese mégis valóra válik, nem hagyunk magára senkit. Bebizonyítjátok, hogy a mese valóság, és minden valóra válhat kellő segítséggel, jó útitársakkal. Olivér hosszú vándorújtán, ami nagy megpróbáltatásokkal van tele, segítőtársakra lelt, akik segítik abban, hogy ő is bátor, ügyes, egyedül is talpon maradó legényként térjen haza” – fogalmazott Bárdos Réka tanítónő.

A Kolozsvár Aréna két helyiségében zajlott az a jótékonysági koncert és vásár, amelynek bevételét a tízéves, nemrég kettős szervátültetésen átesett Boros Olivér kezelési költségei fedezésére ajánlották fel. 

– A kolozsvári magyar oktatási intézmények közössége, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség és az RMDSZ kolozsvári szervezete Viselj gondot rám jelszóval második alkalommal szervezett a jótékonysági vásárt, itt az Arénában, miután a tavalyi helyszín szűkösnek bizonyult. Esélyt csak az összefogás jelenthet, meg az önzetlen, támogató összefogás, amit már többször megtapasztaltam. Jót tett az, aki idejött, kézműves tárgyat és finomságot hozott eladásra, vagy zenével teszi ünnepélyessé a délutánt. A mai esemény értékét növeli, hogy összefogtak a város magyar oktatási intézményei. A diákok műsorát követően nyitja meg kapuit a jótékonysági vásár, a befolyt összeget Boros Olivér megsegítésére ajánljuk fel – köszöntötte a jelenlevőket Péter Mónika Mária magyar szakos tanfelügyelő.

– Örülök, hogy második alkalommal sikerült megszervezni a jótékonysági adventi vásárt, ilyenkor nemcsak magunkra és szeretteinkre, hanem tágabb közösségünkre is gondolunk. Ez fogalmazódott meg bennem tavaly, amikor először kezdeményeztük a jótékonysági vásár megszervezését, és minden kolozsvári magyar tanintézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. Mindig van nemes ügy, ami mellé állhatunk, idén Olivér megsegítése volt a közös ügy. Remélem, hogy a ti segítségetekkel nemcsak kitartásra buzdítjuk Olivért, hanem segíteni tudunk az orvosi kezelések költségeinek kifizetésében – hangoztatta Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere.  

– Immanuel Kant azt mondta, hogy az ég megáldotta az embert reménységgel, álmodozással és mosollyal, hogy elviseljük az élet gondjait. Ebben a periódusban mindenki jót akar tenni. Reménykedünk, hogy az adventi vásár jól sikerül. Álmodozunk a magunk álmai mellett arról is, hogy az elvárásoknak megfelelően veszünk részt ezen a tevékenységen. Már mosolyognak a teremben a diákok, a tanárok, a szülők, mert jót tudunk tenni – közölte Kerekes Adelhaida főtanfelügyelő-helyettes.

– Mindannyian annyira szeretjük a meséket, ragaszkodunk a népmeséinkhez, holott tudjuk, hogy a népmesék világ már nagyon távoli világ. De ragaszkodunk a mesékhez, olyan kristálytiszta világot továbbítanak, ahol a jó mindig jó, ahol mindig érthető, hol van a jó oldal, hogyan lehet jót tenni és soha senki nem marad egyedül. Minden legény tarisznyájába kerül útravaló és segítő, akik minden próbatételt segítenek kiállni, megvalósítani, együtt megoldják a problémát. Mindig nyertes a kislegény, aki elindul a vándorútjára. A legnagyobb bennem a hála, hogy ennyi ember összefog és bebizonyítja ebben a világban, ahol nincs már mese, hogy a mese valóra válik, és tényleg nem hagyunk magára senkit. Bebizonyítjátok, hogy a mese valóság, és minden valóra válhat kellő segítséggel, jó útitársakkal. Olivér hosszú vándorújtán, ami nagy megpróbáltatásokkal van tele, olyan segítőtársakra lelt, akik segítik abban, hogy ő is bátor, ügyes, egyedül is talpon maradó legényként térjen haza – mondta Boros Olivér tanítónője, Bárdos Réka tanítónő. 

A koncerten Loghin Anett és Kocsis Barbara (János Zsigmond Unitárius Kollégium XII.H.) mezőségi népdalt énekelt a Káva banda kíséretében; fellépett a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájának jelelőkórusa (kórusvezető: Miklós György, az énekeket jelnyelven betanította Bíró Andrea tanár, énekelt Ferkő Edina), a Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium tanulói – Kiss Janka (hegedű, XI. osztály), Fehér Ágota (hegedű, XI. osztály), Kiss Júlia (gordonka, IX. osztály), felkészítő tanár Incze Lilla), az Apáczai Csere János Elméleti Líceum vegyeskarának szólistái: Csatós Anna, Czakó Réka, Dénes Péter, Fall Dóra, Gecse-Borgovan Egon, Kun Brigitta-Boglárka, Pozsár Bernát, felkészítő tanár: Szabadi Ildikó; a Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium  tanulói – Sinkó Lea (hegedű, 12. osztály), Báthory Antónia (hegedű, 12. osztály), Ferencz Noémi (brácsa, 11. osztály), Pásztor Kincső (gordonka, 12. osztály), felkészítő tanár Incze Lilla) következtek, majd  a Kolozsvári Református Kollégium vegyeskórusa (karnagy: Antal Zsuzsanna) zárta a koncertet.

Az eseményen készült fotóriportunk ide kattintva érhető el. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír